Nüfus hareketliliği altyapı ihtiyaçlarını da zorluyor

Depremde yaşanan hasar ve yıkımlar nedeniyle hem il içi hem de il dışı göçün yaşandığı Hatay’da, güvenli bölgelere doğru göç altyapı ihtiyaçlarını da zorluyor. Bu ihtiyaçlar arasında internet, gençlerin öncelikli talebi

HATAY 3.08.2023 11:08:00 0
Nüfus hareketliliği altyapı ihtiyaçlarını da zorluyor

AFAD verilerine göre deprem sonrası 560 bin kişi Hatay’dan ayrılmış ve başka illerde yaşıyor. Veriler, Hatay nüfusunun yaklaşık 3’te 1’i Hatay dışında yaşadığını gösteriyor. Depremin ağır kayıplar verdirdiği, nüfusu azalan  Antakya ve Defne ilçeleriyle birlikte Kırıkhan da bulunuyor. Defne, Kırıkhan, Samandağ ve İskenderun’daki nüfus hareketliliğinin bu yerleşimlerin kırsal mahalleleri ile Reyhanlı, Yayladağı, İskenderun ve Arsuz’a doğru kaydığı gözleniyor.  

Deprem sonrası kırsal mahallelerde nüfusun arttığına dikkat çeken Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da, bunun altyapı ihtiyaçlarını da attırdığını belirtti. İnternet altyapısının güçlendirilmesi gerektiğini kaydeden Başkan Savaş, Yayladağı ilçesine bağlı Leylekli, Eğerci, Kösrelik, Yenice, Olgunlar, Kulaç, Çabala, Gürışık ve Yalaz Mahalle ziyaretinde depremin ardından telefon iletişiminde ciddi problemler yaşandığını hatırlattı.

Mahalle ziyaretlerinde internetin yavaşlığından ve yetersizliğine ilişkin gözlemlerini paylaşan Başkan Savaş, “Gittiğimiz birçok köyde gençler internet yetersizliğinden yakınıyor. Deprem Hatay’da köy nüfuslarının çok artmasına neden oldu. Bu sorunu ilgililere aktaracağım” dedi.

Hatay’ın depremden en çok etkilenen illerden biri ve belediyenin hizmet binalarının kullanılamaz halde olduğunu hatırlatan Savaş, ‘Birçok çalışma arkadaşımızı kaybettik. Birçok kurum ve kuruş da depremden çok büyük hasarlar aldı. Şehrimizin yeniden eski günlerine kavuşması için ilk günlerden beri sahalardayız. Yaralarımızı sarmak ve şehrimizi yeniden eski güzel günlerine kavuşturmak biraz zaman alacak ama herkesin bu konuda Hatay’a destek vermesi lazım” diye konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19