O, 81. kez anılacak

Atatürk, fikir ve devrimleriyle daha çok güçleniyor

GÜNCEL 8.11.2019 11:07:16 0
O, 81. kez anılacak

İskenderun/SES

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk, beden olarak aramızdan ayrılışının 81. yıldönümünde törenlerle anılacak. 10 Kasım Pazar günü saat 09.05´te başlayacak anma, bir hafta sürecek şekilde düzenlenen Atatürk Haftası´ndaki etkinlikler sürecek.
Mustafa Kemal Atatürk için İskenderun´da yapılacak anma töreni, 10 Kasım Pazar günü saat 09.00´da Atatürk Anıtı Alanında başlayacak. Törende, İskenderun Kaymakamlığı, garnizon komutanlığı ve belediye başkanlığı Atatürk Anıtına çelenk sunacak ve saat 09.05´de İstiklal marşı okunup, bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak. Aynı gün saat 10.00´da ise kentte özel eğitim veren Doğa Anadolu Lisesinin konferans salonunda düzenlenecek etkinliklerle Atatürk anılmaya devam edilecek. Buradaki törende, günün anlam ve önemi ve Atatürk´ün askeri yönüne ilişkin konuşmalar yapılacak, Belediye Kent Orkestrası tarafından Atatürk´ün sevdiği şarkılar seslendirilecek, İstiklal Makzume Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ´Kurtuluş Mustafa Kemal´ adlı oratoryo sahnelenecek ve okullarda öğrenciler arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verilecek.
Hafta boyunca okullarda ´Atatürk´ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlenecek, resim ve kitap sergileri açılacak, koroları tarafından Atatürk´ün sevdiği şarkılardan oluşan müzik dinletileri yapılacak. 10–16 Kasım tarihleri arasındaki Atatürk Haftası kapsamında resmi ve özel kurumlarda anma törenleri düzenlenecek ve etkinlikler yapılacak. 09-16 Kasım tarihleri arasında İskenderun Halk Kütüphanesi´nde Atatürk kitapları sergisi açılacak, 12 Kasım Salı günü de saat 13.00´da ´Atatürk öyküleri´ konulu etkinlik gerçekleştirilecek. Antakya´da da aynı gün yapılacak anma önce Atatürk Anıtında daha sonra da Hatay Kültür Merkezinde düzenlenecek.
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Cumhuriyetimizin kurucusu ve Kurtuluş Savaşının kahramanı Mustafa Kemal Atatürk´ü aramızdan ayrılışının 81. yılında yayınladığı mesajında şunlara yer verdi: 'Türk milletinin istiklaline ve istikbaline adanan 57 yıllık ömrün sona erdiği 10 Kasım´ı matem günü olmaktan ziyade Ulu Önder´in fikirlerini, eserlerini ve fedakârlıklarını anlama günü olarak idrak ediyoruz. Atatürk; ulusal bağımsızlığımızın, birlik ve beraberliğimizin simgesi, ulusumuzun geleceğini her zaman aydınlatacak bir ışık kaynağı ve bizlere tam bağımsız, çağdaş bir devlet ve Cumhuriyeti armağan eden, tarihin akışını değiştirerek yaşadığı çağa damgasını vuran, üstün başarıları ile tüm insanlığın saygısını kazanan büyük bir devlet adamıdır. Büyük Önder Atatürk´ü andığımız bu günde bizlere düşen görev; O´nun ´Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır´ vecizesinde vurguladığı gibi, Cumhuriyetimizin bekasını sağlamak ve Atatürk´ün işaret ettiği yolda ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak için var gücümüzle çalışarak, ülkemizi ve milletimizi birlik ve bütünlük içerisinde daha güçlü ve daha aydınlık yarınlara taşımak olacaktır. Türkiye, milli irade, demokrasi ve kalkınma mücadelesinde, son yıllarda çok önemli mesafe kat etmiş ve Cumhuriyetimizin kuruluş idealine uygun olarak özgür ve müreffeh dünyanın güçlü ve lider bir ülkesi, bölgesinde ve dünyada barışın öncüsü, medeni milletler camiasının saygın bir üyesi haline geldiği aşikârdır. Lakin, coğrafyamızdaki bin yıllık varlığımızın her anında olduğu gibi bugün de, ülkemizin kalkınma ve gelişme trendini hazmedemeyenler tarafından aziz milletimizin birlik ve beraberliğine, ülkemizin bütünlüğüne yönelik hain saldırılarla karşı karşıya kaldığımız da üzücü bir gerçektir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün bağımsızlık aşkı, ilke ve inkılâpları ile mücadele azmi şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da bizlere ilham kaynağı olacak ve varlığımıza yönelik iç ve dış tehditlerin üstesinden gelmek için yürüttüğümüz mücadelenin başarıya ulaşmasına vesile olacağı şüphesizdir.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00