“O gece demokrasi dersi verildi”

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektör Prof. Dr. Hasan Kaya, 15 temmuz darbe girişiminin hedefinde ülkenin iç karışıklıkla işgale hazır hale getirilerek Suriye´nin, Libya´nın ve Irak´ın durumunun yaşatılmak istendiğini belirtti.

EĞITIM 18.07.2017 10:50:39 0
“O gece demokrasi dersi verildi”

MKÜ Rektörlüğü Tayfur Sökmen Kampüsü Atatürk Konferans Salonu´nda 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Günü anma programı düzenledi. Tüm personelin katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı, ardından darbe girişiminin yaşandığı geceyi anlatan görüntüler yansıtıldı.
Anka etkinliğinde konuşan MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, “O gece meydanlara çıkan milletimiz silahlara yumruklarıyla, tanklara bedenleriyle karşı koyarak kahramanlık destanı yazdı ve asil direnişiyle bu kalkışmayı sonuçsuz bırakarak dünyaya emsalsiz bir demokrasi dersi verdi” dedi. Darbe girişimcilerini ‘devletin ekmeğiyle büyümüş beyninden uzaklaşmış ve dış güçler tarafından beslenen hainler´ olarak tanımlayan Rektör Kaya, hedefin iç karışıklıkla ülkeyi işgale hazır hale getirerek Suriye´nin, Libya´nın ve Irak´ın durumuna getirmek olduğunu vurguladı.
Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Devletimize milletimize güvenimiz sonsuzdur. Bizdeki bu vatan ve millet sevgisi var oldukça birliğimize dirliğimize kimse zarar veremeyecektir. Bu hain darbe girişiminin failleri, maşaları ve destekçileri hem milletin gönlünde mahkum oldular hem de hesap vermek üzere adaletin huzuruna çıkarıldılar. Bundan sonra karar adaletin şaşmaz terazisindedir.”
MKÜ´nün ilk tepki koyan ve bildiri yayınlayan üniversitelerden biri olduğunu da sözlerine ekleyen Rektör Kaya, “O gün olduğu gibi bu günde hain girişimi şahsım ve üniversitem adına kınıyorum. Mustafa Kemal Üniversitesi tüm varlığıyla demokrasiden özgürlükten ve bağımsızlıktan yanadır ve sonsuza kadar bu değerlerin yanında olacaktır. Bağımsızlığımıza, özgürlüğümüze ve demokrasimize kasteden 15 Temmuz darbe girişimize tarihimizde kara bir leke olarak kalacaktır. Seçilmiş hükümete, Cumhurbaşkanına karşı bu insanlık dışı saldırıyı yapan, milletine kurşun sıkan, devletin ekmeğini yiyip ihanet eden vatan hainlerinin gerekli cezaya çarptırılacaklarından hiç şüphemiz yoktur” diye konuştu.

15 Temmuz anısına dua ve namaz
Öte yandan MKÜ Rektörlüğü tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Tayfur Sökmen Kampüsü Mehmet Alkan Camii´nde 15 Temmuz gecesi şehit düşenler anısına Yasin-i Şerif okutularak dua edildi.
Cuma namazı öncesi yapılan etkinliğe MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kılınç, Prof. Dr. Veysel Eren, Prof. Dr. Yusuf Önlen, üniversite personeli ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Edilen dualar ve kılınan namaz sonrası programa katılanlara lokum ikram edildi.

 


Anahtar Kelimeler: gece demokrasi dersi verildi

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22