O, hep bizimle

Cumhuriyet´in kurucusu ve ülkemizin kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk, beden olarak aramızdan ayrılışının 79. yılında, 10 Kasım Cuma günü ülkemizin her köşesinde törenlerle anılacak.

8.11.2017 10:36:52 0
O, hep bizimle

Bir hafta sürecek ´Atatürk Haftası´ ve anma etkinlikleri kapsamında, İskenderun´daki anma 10 Kasım Cuma günü yapılacak. İskenderun Atatürk Anıtındaki anma, saat 09.004da başlayacak ve kaymakamlık, garnizon komutanlığı ile belediye başkanlığı çelek sunacak. Saat 09.00´da ise saygı duruşunda bulunulup, İstiklal marşı okunacak. Anma ve Atatürk Haftası etkinliği saat 10.00´da İskenderun Belediye Kültür Sarayınde devam edecek. Buradaki etkinlikte, günün anlam ve önemini belirtilip, Atatürk´ün askeri yönü anlatılacak; Atatürk konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri törenle verilecek. İskenderun Fatih Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ´Atatürk neredesin´ adlı oratoryo sahnelenecek. Antakya´daki anma ise Atatürk Anıtıı ve Hatay Kültür Merkezinde yapılacak.

Sirenler iki dakika çalacak
Hatay Valiliği de ilde sirenlerin saat 09.05´te iki dakika süreyle çalacağını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, 'Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk´ün ölümünün 79. yılı nedeniyle 10 Kasım 2017 tarihinde saat 09.05´de ilimiz merkez ve ilçelerde bulunan tüm elektrik-elktronik/mekanik ve belediye ses yayın sistemi cihazlarına bağlı tüm sivil savunma sirenlerinin iki dakika süre ile sarı ikaz sesi çaldırılması hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi uygun olacaktır' ifadesine yer verildi.

Hafta boyunca okullarda “Atatürk” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlenip, resim ve kitap sergileri açılacak. Okullarda müzik koroları Atatürk´ün sevdiği şarkılardan oluşan müzik dinletileri yapacaktır. Atatürk Haftası nedeniyle 10–16 Kasım tarihleri arasında resmi ve özel kurumlarda anma törenleri düzenlenecek. İskenderun Deniz Müzesi´nde 10-16 Kasım tarihleri arasında “Türk Bayrağı, Atatürk ve Mehmetçik” temalı fotoğraf sergisi ve “Atatürk” temalı belgesel sunulacak. İskenderun Halk Kütüphanesi´nde 10-16 Kasım 2017 tarihleri arasında Atatürk kitapları sergisi düzenlenecek. Belediye Kültür Sarayı´nda da Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu´nun hazırlamış olduğu “Atatürk” konulu resim sergisi açılacak.
İskenderun kaymakamı Recep Soytürk, Atatürk´ün 79. ölüm yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında şunlara yer verdi: 'Cumhuriyet´in kurucusu ve ülkemizin kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk, beden olarak aramızdan ayrılışının 79. yılında ülkemizin her köşesinde törenlerle anılacak. Cumhuriyetimizin kurucusu ve Kurtuluş Savaşının eşsiz kahramanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ü aramızdan ayrılışının 79. yılında minnet, şükran ve tazimle anıyoruz. Atatürk; ulusal bağımsızlığımızın, birlik ve beraberliğimizin simgesi, ulusumuzun geleceğini her zaman aydınlatacak bir ışık kaynağı ve bizlere tam bağımsız, çağdaş bir devlet ve Cumhuriyeti armağan eden, tarihin akışını değiştirerek yaşadığı çağa damgasını vuran, başarıları ile tüm insanlığın saygısını kazanan büyük bir devlet adamıdır. Büyük Önder Atatürk´ü andığımız bu günde bizlere düşen görev; O´nun “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” vecizesinde vurguladığı gibi, Cumhuriyetimizin bekasını sağlamak ve Atatürk´ün işaret ettiği yolda ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak için var gücümüzle çalışarak, ülkemizi ve milletimizi birlik ve bütünlük içerisinde daha güçlü ve daha aydınlık yarınlara taşımaktır. Türkiye, milli irade, demokrasi ve kalkınma mücadelesinde, son yıllarda çok önemli mesafe kat etmiş ve Cumhuriyetimizin kuruluş idealine uygun olarak özgür ve müreffeh dünyanın güçlü ve lider bir ülkesi, bölgesinde ve dünyada barışın öncüsü, medeni milletler camiasının saygın bir üyesi haline gelmiştir. Bununla birlikte, coğrafyamızdaki bin yıllık varlığımızın her anında olduğu gibi bugün de, ülkemizin kalkınma ve gelişme trendini hazmedemeyenler tarafından aziz milletimizin birlik ve beraberliğine, ülkemizin bütünlüğüne yönelik hain saldırılarla karşı karşıya kalıyoruz. Ülke ve millet olarak, varlığımıza yönelik tehditlerin üstesinden gelmek için yürüttüğümüz mücadelede verdiğimiz kayıpların, özellikle de aziz şehitlerimizin acısını yüreğimizde taşıyoruz. Birlik, beraberlik ve bütünlüğümüze yönelik yapılan bu hain saldırılar ve art niyetli girişimlere karşı sürdürdüğümüz mücadelenin başarıya ulaşacağından asla şüphemiz olmadığı gibi, barış, kardeşlik ve dayanışma çerçevesinde bu zorlukların üstesinden geleceğimize olan inancımız da tamdır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün ebediyete intikalinin 79. yıldönümünde bir kez daha sevgi, şükran, rahmet ve özlemle anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.'

'Etnografya´dan Anıtkabir´e' sergisi
İskenderun´da faaliyet gösteren Sarı Zeybek Derneği başkanı Nevzat Kurt, Mustafa Kemal Atatürk´ün ölümünün 79. yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında Yalova Mektebim Okullarında fotoğraf sergisi açtı. 09-17 kasım tarihleri arasında açılan sergide, Atatürk´ün çoğunluğunda bulunduğu 50 fotoğrafın yer aldığı belirtildi. Antakya´da da 10 Kasım Cuma günü saat 09.30´da Hatay Kültür Merkezinde Atatürk Fotoğrafları sergisi açılacak.
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir de yayınladığı mesajında şunlara yer verdi: 'Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu büyük devlet adamı ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk´ü sonsuzluğa uğurladığımız günün 79. yıldönümünde onu bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle, rahmetle anıyoruz. Atatürk; bilgisi, sevgisi, hoşgörüsü ve demokrat kişiliği ile tüm dünyanın saygı duyduğu örnek bir liderdir. Büyük önder Atatürk, sadece bir devlet adamı değil, aynı zamanda büyük bir devrimci ve düşünce adamıdır. Çağdaşlaşmanın ve aydınlanmanın simgesidir Atatürk. Her geçen gün Mustafa Kemal Atatürk´ün kurduğu Cumhuriyetin ve mimarı olduğu demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılmaktadır. Atatürk´ün ilke ve devrimleri bize ışık tutmaya devam etmektedir. En büyük görevimiz, Atatürk´ü ve onun en büyük eseri cumhuriyeti anlamak, cumhuriyetin değerlerini her koşulda korumayı kararlılıkla sürdürerek, Türkiye´yi aydınlık yarınlara taşımak olacaktır.'


Anahtar Kelimeler: bizimle

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29