O, her noktada anıldı

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 79. ölüm yıldönümünde anılmaya devam ediliyor.

13.11.2017 10:39:10 0
O, her noktada anıldı

Berkay Arıkan/İskenderun

Arsuz´daki anma töreni ise Ayla Naci Uyar Anadolu Lisesi salonunda yapıldı. Şiirlerin okunup, Atatürk´ün sevdiği şarkıların seslendirildiği etkinliğe Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, garnizon komutanı Albay Cengiz Çoban ve belediye başkanı Nazım Culha da katıldı. Günün önemine ilişkin konuşmayı okul müdürü Hülya Peköz yaparken, lise öğrencileri de 'Atatürk´ün hayatı ve savaşları” adlı oratoryoyu sahneledi. Lise öğrencileri, 'Cumhuriyetin ve devrimlerinin yılmaz bekçileriyiz' mesajını verdi.

Samandağ´daki anma töreninde, sirenler saat 09.05´te çalınca, parklarda oturanlar ayağa kalktı, yolda yürüyenler durdu, araçlar ve yayalar, yeşil ışık yanmasına rağmen durup, Atatürk için bir dakika süreyle saygı duruşunda bulundu. Samandağ Belediyesi personeli de bina dışına çıkıp, saygı duruşunda bulundu. Samandağ Kültür Merkezi´nde de anma törenleri düzenlendi. Kuşalanı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma törenine Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik, garnizon komutanı Emrah Nergiz, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Samandağ Cumhuriyet Başsavcısı Mutafa Sesli de katıldı. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Zarife Düzkaya Doğru ve Kuşalanı Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Seyit Camuz´un sunum yaptığı anmada, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Seher Mayadalı günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı; Öğrencilerden Tuba Kırkıcı ´Mustafa Kemal´, Alper Gümüş de 'Mustafa Kemal´in gök yazıları' adlı şiiri okundu. Etkinlikte, 'Atatürk´ün Zaferleri' konulu sinevizyon gösterisi de yapılırken, Kuşalanı Anadolu Lisesi Öğrencileri ise Müzik Öğretmeni Umut Berrak´ın yönetiminde '10 Kasım ve Atatürk' adlı oratoryoyu sahneledi. Etkinlikte kompozisyon yarışması birincisi Sıla Dağ, İshak Gezici ve İnci Keşan; şiir yarışması birincisi Buse Berfin Demir, Narin Nur Neşe ile kansiyon ödülünü kazanan Kadir Turunç, ödüllerini törenle kent protokolünden aldı.
Antakya´daki anma töreninde de Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan koro, Atatürk anısına şarkıları seslendirdi ve Atatürk fotoğraflarından oluşan sergiyi açtı. Etkinliğe Hatay Valisi Erdal Ata, 2. Hudut Alayı Komutanı Albay Ahmet Gürbüz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya, Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan da katıldı.
Bahçeşehir Koleji de, Belen´deki anma etkinliklerine ev sahipliği yaptı. Belen Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen anma etkinliğine, Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın, Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Jandarma Komutanı Binbaşı Salih Aygün de katıldı. Bahçeşehir Koleji tarafından hazırlanan anma programı, Mustafa Kemal Atatürk´ün manevi huzurunda iki dakikalık saygı duruşuyla başladı. Kolejin müdürü Mustafa Uçan, Atatürk´ün liderlik özelliklerini ve neden milletin gölünde bu kadar yer ettiğini anlattıp, Hatay´daki Atatürk sevgisinin, tarihi koşullar nedeniyle çok daha farklı olduğunu, Hatay´daki farklı kültürleri birbirine bağlayan temel değerlerden biri olduğunu belirtti. Etkinlikte, ilkokul öğrencileri ´Kardelen´ şarkısı eşliğinde Atatürk´e olan özlemi anlatırken, ortaokul öğrencileri da ´Atatürk Oratoryosu´nu sundu. Belen´de düzenlenen şiir, kompozisyon, resim yarışmalarında dereceye giren, öğrencilere ödülleri de törenle verildi. Okul korosu, Atatürk için bestelenen şarkılarla, Atatürk´ün sevdiği şarkılardan oluşan eserleri seslendirirken, anmaya katılanlar ´Bir başkadır benim memleketim´ adlı şarkıyı koroyla birlikte seslendirdi. Okulda Atatürk´ün resim ve fotoğraflarından oluşan sergi de açıldı.
HATSU´da Antakya´ ve İskenderun´daki hizmet binalarında düzenlediği törenle Atatürk´ü andı.
İskenderun Sarı Zeybekler Derneği, Yalova Mektebim Okullarında 'Etnografya´dan Anbıtkabir´e' adlı fotoğraf sergisi açtı. 50 fotoğrafın bulunduğu sergideki eserlerin, dernek başkanı Nevzat Kurt´un arşiv fotograflarından oluştuğu belirtildi.


Anahtar Kelimeler: noktada anıldı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00