O hep aramızda 

Mustafa Kemal Atatürk, bedensel olarak ölümünün 84. yıldönümü olan bugün törenlerle anılacak.

TÜRKIYE 9.11.2022 18:23:00 0
O hep aramızda 

İskenderun/SES
İskenderun'daki Mustafa Kemal Atatürk'ü anma etkinliği, saat 09.00'da Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunumuyla başlayacak. İskenderun Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı, Atatürk'ün manevi huzuruna çelenk sunacak, 09.05'te saygı duruşu yapılacak ve İstiklal Marşı okunacak. Atatürk'ü anma etkinliği saat 10.00'da İskenderun Belediye Kültür Sarayı'nda yapılacak. Atatürk’ün askeri yönünün anlatılacağı sunum sonrası, Atatürk'le ilgili şiirler okunacak; Resim ve mektup dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek, İskenderun Ticaret ve Sanayi Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “Aydınlığın adı Atatürk” isimli oratoryo sahnelenecek. 

Arsuz Belediyesi, Atatürk'ü anma etkinlikleri kapsamında yarın Gökmeydan mahallesindeki Nazım Hikmet kültür Merkezinde saat 19.30'da düzenleyeceği konserde, Burçin Kumru, "Atatürk'ün en sevdiği şarkılar müzik dinletisinde" sahne alacak.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 84. yıl dönümünde yayımladığı mesajında şunlara yer verdi: "Ömrünü ülkesinin ve milletinin bağımsızlığına adayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yalnızca bu coğrafyada değil tüm dünyada her zaman örnek alınan bir lider olmuştur. Siyasi ve askeri dehası, ileri görüşlülüğü ve vatanperver idealleri ile Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş; demokratik, çağdaş ve laik bir ülkenin temellerini atmıştır. Ne mutlu bize ki onun ilke ve inkılaplarıyla geleceğe yürüyor, ondan aldığımız güçle Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına hazırlanıyoruz. En büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için yine onun fikirlerini kendimize rehber ediniyoruz. Atatürk’ü anlamak çağdaşlığın izini sürmek, aklın, bilimin ve fennin peşinden ayrılmamaktır. Şevk ve azim, istek ve kararlılıkla bilimde, sanatta, sporda, teknolojide, sanayide, tarımda, ahlakta kısacası hayatın her alanında fark yaratan konumda olmaktır. Bunun için hepimize büyük ödev ve sorumluluk düşmektedir. Bizler bu sorumluluğu yerine getirmek; çocuklarımıza, gençlerimize daha güçlü, daha başarılı ve daha çağdaş bir ülke bırakmak için mücadele etmeliyiz. Atatürk’ün açtığı yolda gösterdiği hedefe hiç durmadan, yorulmadan ve pes etmeden yürümeliyiz."


Anahtar Kelimeler: aramızda

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10154,25%1,08
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,70% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2394,28% -1,16
  • Ç. ALTIN

    3876,85% -0,25