Obüsler hedefleri vuruyor

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensupları ile birlikte Afrin´e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı sürerken, teröristler sınır birliklerine roket atmayı sürdürüyor. Afrin tarafından hafta sonu atılan

HATAY 20.02.2018 09:57:49 0
Obüsler hedefleri vuruyor

 

TSK, Afrin´e Zeytin Dalı Harekatı´nın 30. gününde, harekatın başlangıcından bu yana 1.614 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulus Akar ve kuvvet komutanları da Hatay ve Kilis´in Suriye sınırında konuşlanan birliklerde denetlemede bulundu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, Kilis ve Hatay´da helikopterle dolaşıp, harekatın son durumuna ilişkin bölgedeki komutanlardan bilgi aldı. Genelkurmay Başkanı Akar, sınırda yaptığı açıklamada, 'Afrin´de bulunan ve bölge dışından getirilen teröristler ile terörü destekleyen tüm odakların sonları hüsran olacak. Kullanılan silah ve mühimmat dahil tüm faaliyetler ´Silahlı Çatışma Hukuku´na uygun' dedi.
Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada şunlara yer verildi: 'Harekât, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK´nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51´inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye´nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir. Harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1614 olmuştur. Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir.'

CHP´li vekillerin incelemesi
CHP İstanbul Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi Dursun Çiçek ve Hatay Milletvekilleri Birol Ertem, Serkan Topal ve Mevlüt Dudu, Hatay´da yaptığı inceleme ve ziyaret sonrası yaralı askerlere geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Emekli albay olan dursun Çiçek, Hatay Valiliği ziyareti sonrası partisi CHP´nin Hatay il binasında yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatını değerlendirdi v edesteklediklerini belirtti. Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran´ı makamında ziyaret eden CHP heyeti, Afrin Harekatınında yaralanan askerleri hastanelerde ziyaret etti, Kırıkhan´ın Yalangöz mahallesinde zırhlı araçla çarpışan minibüs kazasında hayatını kaybedenlerin ailelere taziye ziyaretinde bulundu. CHP´li milletvekilleri, Kilis Gülbaba Köyüne atılan roket sonucu şehit olan Kırıkhanlı Uzman Çavuş Ahmet Bayram´ın ailesini de ziyaret edip, başsağlığı dileğini iletti.

Zeytin Dalı Harekatına konvoylu destek
TÜMSİAD Hatay ve Osmaniye şubesi üyeleri, AKP Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen Zeytin Dalı Harekatına destek verdi. Orduya moral amaçlı düzenlenen 300 araçlık konvoy, Hassa´ya gitti. Konvoyun TSK´ya destek amacıyla yapıldığı belirtilirken, Hassa´da ordu için kurban kesildi.T ÜMSİAD Hatay Şube Başkanı Doğan Gülsüren ile Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş programa destek veren üyelerine teşekkür etti.

Askere destek ziyareti
Zeytin Dalı harekatına destek için Ankara, Antalya ve İstanbul´dan Hatay´a gelen heyet, Hatay´da askerlerle görüşerek, mehmetçiğe manevi destekte bulundu. Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Zeytindalı Harekatı´na destek vermek üzere bir araya gelen Adalet, Gümrük ve Ticaret, Milli Eğitim, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bürokratları, hakim, savcı, avukatlar ve iş adamlarından oluşan grubu makamında ağırladı. Ziyarette konuşan Kimyeci, 'Farklılıkların zenginlik kabul edildiği, farklı inanç, farklı dinlerin, farklı kültürlerin bir arada kardeşçe yaşadığı medeniyet kenti Antakya´ya teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Tek bayrak, tek devlet, tek millet, tek vatan olgusuyla ülkemizin birliği ve dirliği için, milletimizin birlikte hareket ederek vatan toprağımızı korumak için gösterdiğiniz desteklerden dolayı minnettarız. Zeytin Dalı operasyonu kapsamında ülkemizin her türlü iç ve dış tehditlere karşı savunması konusunda mehmetçiğimizin giriştiği bu operasyona destek için teşriflerinizden, Hatay halkı ve milletim adına teşekkür ediyorum' dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş´ın, Habib-i Neccar Cami´de sabah namazı kıldırarak, Zeytin Dalı harekatına katılan askerler için Fetih duası okuduğu etkinliğe destek veren Antakya Belediyesi de, Erbaş´a eşlik eden vatandaşa cami avlusunda çorba ikram etti. Çorbaların Antakya Belediyesi Mobil Mutfak ekibi tarafından hazırlandığı belirtildi. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Fetih duası okuduğu sabah namazına İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ve Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci´nin de katıldığı belirtildi.

´Dezarmasyon´ uyarısı
Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü de, TSK´nın yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı´na ilişkin bazı gruplarca sosyal medyada yapılan dezenformasyona karşı harekete geçti. Kurumun Adana İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, dezenformasyonu belgeleyen bir broşür hazırlandı ve çalışma genişletilerek ´tuzağa düşme´ mesajıyla bir kitapçıkta toplandığı belirtildi. Açıklamada, 'Dezenformasyon için kullanılan tüm fotoğrafların aslında nerede, ne zaman çekildiğini belgeleyen kitapçık, 8 dile çevrilerek ulusal, uluslararası binlerce basın mensubuna ulaştırıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri´nin 20 Ocak 2018 saat 17´de Birleşmiş Milletler Sözleşmesi´nin 51´nci maddesi çerçevesinde ´Türkiye´nin ulusal güvenliğini korumak amacıyla´ Suriye´nin Afrin bölgesindeki PKK/PYD-YPG ve DEAŞ hedeflerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı, terör gruplarına yakın pek çok çevreyi rahatsız etti. Suriye´nin toprak bütünlüğünün korunması ve terör unsurlarının tam olarak etkisiz hale getirilmesini amaçlayan Türkiye Cumhuriyeti, tüm kurumlarıyla din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin sivilleri terörün zulmünden kurtarmak için çaba sarf ederken, bundan zarar gören terör yanlıları sosyal medyada yüzlerce fotoğrafla dezenformasyon başlattı. Ancak yalanlar kısa sürede açığa çıktı. Dezenformasyon amaçlı tüm fotoğrafların bugün yürütülen Zeytin Dalı Harekatı´nda değil, Türkiye dışında farklı ülkelerde ve farklı zaman dilimlerinde terör saldırıları ya da diğer bazı olaylar sonrası çekilmiş, bazılarına eklemeler yapılmış kareler olduğunu gözler önüne sererek, gerçekleri önce bir broşür ardından da çalışmayı güncelleyerek 'Tuzağa Düşme' mesajını ön plana çıkartan bir kitapçıkta topladı. Türkçe, Arapça, Rusça, Farsça, İngilizce, Fransızca, Almanca, Kürtçe olmak üzere 8 dilde yayınlanan çalışma, Türkiye´de akredite olmuş uluslararası basın mensuplarına, tüm ulusal medyaya ve basın müşavirlikleri aracılığıyla yurt dışındaki uluslararası medya kuruluşları ve çalışanlarına iletildi' ifadesine yer verildi.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00