Oda yönetiminden odaya ziyaret

İskenderun Sebze Meyve Satıcıları ve Manavlar Odası yönetimi, İTSO´ya nezaket ziyaretinde bulundu.

GÜNCEL 10.08.2018 11:01:18 0
Oda yönetiminden odaya ziyaret

İskenderun/SES

 İskenderun Sebze Meyve Satıcıları ve Manavlar Odası Başkanı Münir Sürmelioğlu, ziyarette pazarcı esnafının sorunlarını anımsattı ve mevcut sebze-meyve halinin bulunduğu yer ve konumu ile İskenderun ve çevresindeki sebze meyve ve komisyoncularının ihtiyacını karşılamadığını, İskenderun´da daha kapsamlı ve modern bir sebze haline ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
Ziyarette konuşan İskenderun Sebze Meyve Satıcıları ve Manavlar Odası Başkanı Sürmelioğlu, şu değerlerdirmede bulundu: “Mevcut Sebze Hal´inin bulunduğu yer gerek şehir merkezine, gerekse çevre ilçe ve köylere uzak olmasından dolayı sıkıntı yaşıyoruz. Özellikle sebze ve meyvelerin muhafaza edileceği soğuk hava depomuz mevcut değil. Soğuk hava deposunun olmaması nedeniyle özellikle yaz aylarında her gün meyve ve sebzeler zarar görüyor ve bu zararımız günlük 50 bin liraya kadar varabiliyor. Konuyu yetkililere iletmemize rağmen hala somut bir çözüm bulunamadı. Hatay´ın ilçelerinden; Antakya, Reyhanlı, Kırıkhan, Hassa, Dörtyol Arsuz ve çevresinden gelen seyyar satıcılara mal verdiğimiz gibi bu bölgelerden de sebze ve meyveler geliyor. Ancak bulunduğumuz yer, sanayi bölgesi ve şehre uzak olmasından dolayı satışlar istenildiği düzeyde olmuyor. Satılmayan ve elde kalan mallarda özellikle sıcak havalarda bozuluyor. Acilen İskenderun´a yakışır bir sebze Hal´inin yapılması lazım. Bu da Antakya-İskenderun-Arsuz kavşağında, ulaşımı kolay olan Nardüzü Organize Sanayi Bölgesinde yapılabilir.'

Yılmaz: Mevcut hal yeri ´lojistik merkezi´ olsun
Ziyarete teşekkür eden İTSO Başkanı Levent Yılmaz da İskenderun´a daha kapsamlı bir Sebze Halinin yapılması ve daha elverişli bir bölgeye taşınması konusunda Sebze Meyve Satıcıları ve Manavlar Odası yönetimiyle hem fikir olduklarını belirtti. Yılmaz, 'Sebze halinin olduğu arsanın limana yakın olması lojistik merkezi için daha müsait olduğunu gözlemlemekteyiz. Sebze Hali´nin Arsuz Karaağaç Nardüzü bölgesinde soğuk hava depolarının da yapılacak bir bölgede yeniden inşa edilmesi için çalışmalar yapılabilir. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile bu konuda sizlerle birlikte görüşerek, sebze halinin taşınması için girişimlerde bulunabiliriz” diye konuştu. TCDD İskenderun Limanının özelleştirilmesi sonrası, liman bölgesinde birçok kamu arazisinin lojistik merkez olması istendiği biliniyor.


Anahtar Kelimeler: Münir Sürmelioğlu

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04