Oda, kapatmaya karşı önergeyi görüşecek

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nın meclisi toplantılarının üyelerine, basına ve halka açılması için meclis üyesi Erdinç Çelebi'nin verilen önerge bugün yapılacak oda meclisinde görüşülerek, karara bağlanacak.

İSKENDERUN 25.01.2023 14:00:00 0
Oda, kapatmaya karşı önergeyi görüşecek

 İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nın yaklaşık sekiz yıldır oda üyelerine, basına ve halka kapattığı oda meclisi toplantılarının üyelerine, basına ve halka  açılması için meclis üyesi Erdinç Çelebi'nin verilen önerge bugün yapılacak oda meclisinde görüşülerek, karara bağlanacak. Oda meclisinin bazı üyeleri, yönetimin, meclis toplantılarının hukuka aykırı şekilde kapalı tutulmasının yanında olacağı savunuluyor.

İskenderun/SES
7.500'e yakın üyesi, 57 meclis üyesi ve 22 meslek komitesi bulunan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nın (İTSO), yaklaşık sekiz yıldır oda üyelerine, basına ve halka kapattığı oda meclisinin açılmasına ilişkin verilen önerge bugün yapılacak oda meclisinde görüşülecek. İTSO Meclisi, 8 yıla yakın süre önce, yönetimin hazırladığı ve meclis tarafından kabul edilen içtüzük gerekçe gösterilerek, odanın meclis toplantıları aidat ödeyen ve cirolarının binde 5'i oranında parayı odaya aktaran üyelerine, basına ve halka kapatılmış, kapatma ise anayasaya, yasaya ve yönetmeliklere aykırı şekilde yapılan tek oylama ve parmak hesabıyla gerçekleşmişti.

TBMM toplantıları açık, odanın toplantısı kapalı

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en büyük organı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ile tüm belediyelerde olduğu gibi yöremizdeki yerel yönetimlerin en üst organı olan belediye meclislerinden; Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclisi ile İskenderun Belediye Meclisi tüm toplantılarını internet üzerinden canlı yayınlayıp, alınan kararları açıklayıp, basın aracılığıyla halka duyururken, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, sekiz yıl önce kabul ettiği içtüzüğü bile üyelerine bildirmedi, iki ay önce yapılan genel kurulda oda meclisine seçilen 3 üyenin yerine kimlerin geldiğini de duyurmadı; Tıpkı mecliste alınan kararları duyurmadığı gibi... Oda üyeleri, aidat ve cirolarından aktarılan paraların nasıl kullanıldığı konusunda da bilgi sahibi olamıyor.

Önerge görüşmesi bugün

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, meclis üyesi Erdinç Çelebi'nin verdiği önergeyi bugün (25 Ocak Çarşamba) görüşecek ve yapılacak oylamada meclisin bir anlamda hukuka aykırı şekilde kapanması kaldıracak ya da hukuksuz yaklaşımını sürdürecek. Çelebi'nin, geçen ay verdiği önergenin görüşülmesi bu aya ertelenmişti. 
Çelebi, meclis toplantılarının üyelere, basına ve halka açılmasını istemişti. Oda meclisinin bazı üyeleri, yönetimin, meclis toplantılarının kapalı tutulmasının yanında olacağını ve kapalı tutumun devam etmesini istediğini savunuluyor. 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19