Ödül listesini MEM'den önce sendika yayımlamış

Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, Hatay Valiliği tarafından hazırlanan ödül listesini üyeleriyle paylaşan Eğitim Bir Sen’i eleştirdi: Ne kadar etik?

HATAY 23.12.2022 15:13:00 0
Ödül listesini MEM

Akın Bodur/İskenderun
Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, Hatay Valiliği tarafından onaylanıp ilgili yerlere gönderilmek üzere hazırlanan 'ödül listesinin' Milli Eğitim Müdürlüklerinden önce isim vermeden eleştirdiği Eğitim Bir Sen'in kendi içinde whatsApp üzerinden üyeleriyle paylaştığını belirtti.

Yanık, "Hatay Valiliği tarafından onaylanıp ilgili yerlere gönderilmek üzere hazırlanan ödül listesini Milli Eğitim Müdürlüklerinden önce bir sendikanın kamuoyu ile paylaşmasının ne kadar etik olduğunu birisi bana açıklarsa memnun olacağım" açıklamasını yaptı.

Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yanık, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden yaptığı "Ödül listesini elden ele dolaştıranlar bu işin sorumlusudur" başlıklı paylaşımda şunlara yer verdi: "Hatay Valiliği tarafından onaylanıp ilgili yerlere gönderilmek üzere hazırlanan ödül listesini Milli Eğitim Müdürlüklerinden önce bir sendikanın kamuoyu ile paylaşmasının ne kadar etik olduğunu birisi bana açıklarsa memnun olacağım. Kimler tarafından, nasıl hazırlandığını bildiğimiz bu liste bize şu cümleyi net bir şekilde söyleme hakkını veriyor 'İsimler değişse de zihniyet değişmedikten sonra hiçbir şey değişmez. Sorumluluk sahamızda bulunan ilçelerde ödül alanların listesini incelediğimde gördüğüm tablo Hatay ilinin on binlerce eğitim çalışanına edilmiş bir hakaret olduğunu net bir şekilde söyleyebilirim. İçerisinde gerçekten hak ettiğini düşündüğüm eğitim çalışanlarını tenzih ediyorum, onlara hayırlı olsun, tebrik ederim.

"Liste, rotasyona göre işleme alınmış"

Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yanık, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Listeye bakılınca yıl sonunda rotasyona uğrayacak idarecilerin yer değiştirme işleminin göz önüne alınarak yapıldığı net bir şekilde görülmektedir. Bu memlekette sadece müdürler ve müdür yardımcıları mı çalışıyor? Bu işin esas kahramanı olan öğretmenler ve diğer eğitim çalışanları nerede? Bırakın bizleri gerçekten emek eden sizin üyelerinizin adı nerede? Şunu unutmayın; sizin bir hesabınız varsa yüce Rabbimim de bir hesabı var. Biz bu topraklarda var olduğumuz sürece iki elimiz bu ödül listesini kendi aralarında hazırlayıp ilgili makamlara sunanların yakasında olacaktır. Allah'ın izniyle biz bunun hesabını sizlere soracağız. Ancak sizlere güvenip inanan yöneticilerden ve üyelerinizden isteğimde bunun hesabını sizlerden sormalarıdır. Yoksa bu düzen değişmeyecek."

Hatay'da 800 öğretmen ödül aldı

Gazetemize değerlendirmede bulunan Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yanık, ödül alan öğretmen ve eğitimcilerin İskenderun'da 45 kişiden oluştuğunu ancak Hatay'ın 15 ilçesinde 800'e yaklaştığını söyledi. Ödüllerin okul yöneticileri, öğretmenle ve eğitimcilere para ödülünün yanı sıra puan olarak yansıdığını belirten Yanık, "Para ödülü bin-iki bin lira aralığında. Bunun o kadar çok önemi olmayabilir. Asıl önemli olan şey, puan ödülü. Çünkü alınan bu puanlar yarın görevde yükselmelerde ve bazı unvan ve sınavlarda artı olarak yansıyacak" diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: listesini ' sendika yayımlamış

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19