Ödüller, su ve çevre çizgisine

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) tarafından bilinçli su tüketimi ve temiz çevrenin önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen ´Su ve Çevre´ temalı resim yarışmasında dereceye giren öğr

13.06.2017 10:23:01 0
Ödüller, su ve çevre çizgisine

 Hatay Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarında (HATMEK) düzenlenen törene HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, Hatay Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Kadir Özer de katıldı. Farklı okullardan ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin katıldığı yarışmada, Aşağı Okçular İlkokulu öğrencilerinden Işık Gazi birinci olurken, ikinciliği Maşuklu Barış Aslan İlkokulu´ndan Ahmet Kara elde etti. Üçüncülüğü ise Erzin Şükrü Paşa İlkokulu öğrencisi Enis Fatih Ünal Anursal kazandı. 

Sağlıklı çevreyi sağlama, koruma bilincini aşılama, gelecek nesillere temiz şekilde aktarma adına çalıştıklarını ifade eden Çaparali, “HATSU olarak çocuklarımızın, gençlerimizin annelerimizin, babalarımızın ve herkesin temiz, sağlıklı su içmesi için evlerimize kadar gelen suyu ileten boruları yeniliyoruz” dedi. Çaparali, “Çocuklarımızın sağlıkla ve huzur içinde yaşamını sürdürmesi için. Doğanın kirlendiği ve suyun giderek azaldığı bu dönemde bu çalışmaların bu gibi olumsuzlukların önüne geçmek için sizlerle bu tür etkinliklerle bir araya gelmeye devam edeceğiz' diye konuştu. Yarışmanın birincisi Aşağı Okçular İlkokulu öğrencisi Işık Gazi, “Resmi çizerken dünyanın kirli ve temiz yanlarına baktım, hayal ettim ve bir ağaç çizerek devamını getirdim” dedi. Kara da, resmi çizerken suyun hayatta ne kadar büyük öneme sahip olduğunu çizmek istediğini belirterek, suyun tasarruflu kullanılmasına da dikkat çekmek istediğini söyledi. Anursal ise, çizdiği resimde bir damla suyun ne kadar yaşama bedel olduğunu anlatmak istediğini kaydetti.Törende dereceye giren öğrencilere ödülleri tverildi.


Anahtar Kelimeler: Ödüller çevre çizgisine

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,57% 0,19
  • EURO

    34,72% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2420,85% -0,48
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00