Oğlunun cenazesini damatlıkla uğurladı

PYD´nin, Afrin´den önceki gün akşam attığı ve Hassa´daki Erol Çavuş Sınır Karakolu´na düşen havan topun patlaması üzerine şehit olan Uzman Çavuş Selim Vurdal (25), dün memleketi İskenderun´da toprağa verildi.

İSKENDERUN 6.02.2018 10:11:01 0
Oğlunun cenazesini damatlıkla uğurladı

Berkay Arıkan/İskenderun

İskenderun´un Karayılan mahallesinde düzenlenen askeri törenle toprağa verildi. Aynı saldırıda Osmaniyeli Uzman Çavuş Bekir Evren de şehit olmuş, 5 asker de yaralanmıştı.
Şehit Uzman Çavuş Selim Vurdal´ın cenazesi İskenderun´un köyden mahalleye dönüşen Karayılan´daki baba evine getirilerek helallik alındı.

Uzman Çavuş Vurdal, köyünde toprağa verildi
Şehidin annesi Nuran Vurdal, bekar olan oğlunun cenazesini damatlıkla karşıladı ve damatlığı tabutun üzerine bıraktı. Şehidin babası Ahmet Vurdal´ın geçen yıl yaşamını yitirdiği belirtildi. Şehit Selim Vurdal´ın cenazesi için evinin yakınındaki caddede uğurlama töreni düzenlendi. Törene Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Hatay Valisi Erdal Ata, İskenderun 39. Tugay Komutanı Tuğgeneral Erkan Olgay, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Adem Yeşildal, Hacı Bayram Türkoğlu ve Mehmet Ahrazoğlu, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ile yöredeki belediye başkanları ve kaymakamlar, kurum müdürleri, şehidin annesi Nuran Vurdal, kardeşleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı. Şehit Vurdal´ın cenazesi Karayılan Mezarlığı´nda gözyaşları arasında ve 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganı arasında toprağa verildi.

´Hainler asla emellerine ulaşamayacak´
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, teröristler tarafından Kilisi´in Süntepe Köyü Hudut Karakolunun nöbet kulesine atılan roketin patlaması sonucu şehit olan Kırıkhanlı hemşehrimiz Uzman Çavuş Ahmet Bayram´ın ve Hassa´daki Erol Çavuş Sınır Karakolu´na düzenlenen saldırı sonucunda 2 askerin şehit düştüğü hain terör saldırıları nedeniyle kınama mesajı yayımladı. Zeytin Dalı Harekatında Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı gerçekleştirilen saldırılıları kınayan Savaş, şunları belirtti: 'Kilis ve Hassa´da terör örgütü PKK´nın hain saldırıları sonucunda 3 vatan evladımızın şehadet haberini ve 5 askerimizin yaralandığını büyük üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunmaktayım. Milletin birlik ve bütünlüğünü bozmaya çalışan ve acımasızca saldıralar düzenleyen hainlerin asla emellerine ulaşamayacak. Bu saldırılar bizi yıldırmayacak, aksine milletimizin, vatana, bayrağa bağlılığını güçlendirecektir. Terörün her türlüsüyle ülkemizin huzuruna kastedenler, birbirine sıkıca kenetlenmiş ülkemiz insanları sayesinde hedeflerine ulaşamayacaklardır. Zor zamanlarda dayanışma içinde, birlik ve beraberlik içinde olan milletimiz bu süreçte de terörle sonuna kadar mücadele edecektir. Bu hain saldırı sonucunda şehit olan askerimize ve sivil vatandaşımıza Yüce Allah´tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına, silah arkadaşlarına ve milletimize sabır, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum.'

´En iyi cevabı milletimiz birlik ve beraberlik´
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de, ülkemizi bölmek parçalamak isteyen teröristlerin hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını belirtti. Hassa´daki sınır karakoluna ve yapılan hain terör saldırısını kınayan Dingil, 'Hassa sınır karakolumuza teröristlerce yapılan hain saldırı sonucunda hemşerimiz, yiğidimiz Uzman Çavuş Selim Vurdal şehit olmuştur. Kahraman ordumuzun; Afrin´de teröristlere karşı başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu´nda şehit düşen kahraman mehmetçiklerimize ve hain saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah´tan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabırlar yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu alçakça saldırıyı düzenleyen teröristlere karşı en iyi cevabı milletimiz birlik ve beraberlik içinde verecektir. Ülkemizin huzurunu, kardeşliğini ve bütünlüğünü hiç kimsenin bozmaya gücü yetmez, yetmeyecektir. Devletimizin terörle mücadelesi kararlılıkla sürecektir. Bu hain saldırı ve bunun gibi hain saldırıları yapanlar kesinlikle emellerine ulaşamayacaklar. Milletimizin başı sağ olsun' görüşünü kaydetti.

´Terör hayatımızdan bir an önce silinmeli´
Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman ise, Suriye´nin Afrin bölgesindeki terör örgütleri tarafından Reyhanlı ve Hassa ilçelerine yapılan roket ve havan saldırıları sonucu hayatını kaybeden askerler için baş sağlığı mesajı yayınladı. Yaman, şunları belirtti: 'Türk Silahlı Kuvvetlerimizce yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, terör örgütleri tarafından Reyhanlı ve Hassa ilçelerimize yapılan saldırılar sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizde ve ilimizde barış ikliminin hâkim olması; tek bir askerimizin burnu kanamadan, tek bir vatandaşımız zarar görmeden bölgemize barış ve huzurun gelmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Terörün ülkemizden, bölgemizden ve hayatımızdan bir an önce silinmesini diliyor; masum insanlarımızın teröre kurban gitmediği, huzur ve barış dolu bir ülke temenni ediyorum.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57