'Öğrenci evi adı altında faaliyet gösteren kaçak yerler var'

İskenderun Özel Efe Öğrenci Yurdu Kurucusu ve Müdürü Nihat Karpuz, ´İskenderun´daki yurtlar kente gelecek öğrencilerin talebini karşılıyor mu?´ sorusuna, 'Resmi yurtları ele alacak olursak bunlar son derece yetersiz' dedi.

EĞITIM 11.08.2017 10:36:53 0

Karpuz, geçtiğimiz günlerde LYS sonuçlarının açıklanmasıyla tercihlerini İskenderun´dan yana kullanan öğrencilerin kentte barınmalarıyla ilgili altyapı eksikliğinin devam ettiğini söyledi.

İskenderun Teknik Üniversitesi´ne (İSTE) yerleşen öğrencilerin kayıtlardan sonra barınma için yurt arayışına geçeceğini belirten Karpuz, 'Açıkta kalan öğrenci yok. Çünkü mahalle aralarında, köşe bucak kaçak yurtlar var. Öğrenci evi adı altında faaliyet gösteren kaçak yerler var' değerlendirmesinde bulundu.

Merdiven altı olarak tabir edilen yurt kayıtlarının olduğunu ifade eden Karpuz, bunların da hiç bir denetime tabi olmadıklarını öne sürdü. ´Korsan´ olarak tanımladığı yerlerin öğrencileri güvensiz yerlere yönlendirdiğini anlatan Karpuz, buralara ilişkin 'Gerek öğrencilerimizin güvenlik ve emniyetleri açısından, gerekse ekonomik açıdan ülkenin vergi kaybı açısında son derece muğlak yerler' ifadelerini kullandı.

'Kendimizi tanıtma imkanı verilmiyor'
Tanıtım imkanının kendilerine verilmediğini ve bunun öğrencileri güvenliksiz adreslere yönelttiğini anlatan Karpuz, bunun da bilinçsiz yaklaşımlarla olduğunu söyledi.
Üniversitede tanıtım için stand kurmak istediklerinde günlük 500 TL istenildiğini de belirten Karpuz, şunları kaydetti:
'Bu gerçekci bir yaklaşım değil. Zaten böyle bir rakamı karşılayacak yurt İskenderun´da yok. Şu anda İskenderun´da üniversiteye hitap eden 6 tane erkek ve kız resmi kayıtlı yurt var. İlk etapta tabiki öğrenciler de kaydın arkasından yerleşecek yer arıyor. Yeni kayıt yapacak arkadaşlarımız bu sıkıntılarını veliyle birlikte aşmaya çalışıyor. Bizim en başta İskenderun Teknik Üniversitesi´nin bize bu konuda yardımcı olmasını temenni ederdik.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00