Öğrenci projesi Hatay´a yayılacak

Payas Belediyesi, ‘UV METRE´ isimli projeyi hayata geçirmek için Özel BİLFEN İskenderun Fen Lisesi ile eğitim kültür iş birliği protokolü imzaladı.

EĞITIM 25.05.2018 10:35:37 0
Öğrenci projesi Hatay´a yayılacak

Orhan Yıldız/İskenderun

 Payas ve İskenderun´dan başlayarak tüm Hatay”a yaygınlaştırılacak UV METRE eğitim kültür işbirliği protokolü Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ile BİLFEN İskenderun Müdürü Serpil Sarnav tarafından imzalandı.
Bir öğrenci projesi olarak başlayan ve sosyal sorumluluk projesi olarak sürdürülecek proje ile hassas ciltliler başta olmak üzere tüm insanların, güneş ışığının zararlı etkilerinden ve hava kirliliğinden korunmasının sağlanması ve farkındalık oluşturulmasının hedeflendiği belirtildi.
Protokol imza töreninde çalışma ile ilgili bilgi veren Özel BİLFEN İskenderun Fen Lisesi proje sorumlusu Özcan Kıranbağlı, bir ilaç firmasının düzenlediği liseler arası bilim yarışmasında katıldıkları UV METRE ‘yi istasyonlar şeklinde, şehrin diğer kesimlerine de yayma fikrinin çıktığını belirtti. Payas Belediyesi Stem merkezi öğrencileri ile birlikte sosyal sorumluluk projesi olarak daha geniş alanda projenin uygulamaya konulabileceğini kaydeden Kıranbağlı, “Maalesef Türkiye´de meteoroloji bunu ölçmüyor. Sadece Ankara´da 2006 teknolojisi ile alınmış bir cihaz var. Şimdi sizinle biz bu teknolojiyi hayata geçirmek istiyoruz” dedi.
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan da protokol törenindeki konuşmasında STEM eğitiminde bu proje ile istedikleri sonuçlara da ulaşacaklarını, 2006 teknolojisi ile sadece Ankara´da olan bir teknolojinin tüm Hatay´ın kullanımına sunulabileceğini ifade etti.
Projenin öncelikle İskenderun ve Payas´ta istasyon kurarak hayata geçirileceğini anlatan Payas Belediyesi Stem yöneticisi Cem Kağar ise, veri akış verişini sağlayıp IOS VE Android uygulamalarıyla hayata geçirdikten sonra önce Hatay sonra Türkiye geneline yaymayı planladıklarını bildirdi.
BİLFEN İskenderun Müdürü Serpil Sarnav, törendeki konuşmasında internet adresinin alınarak onaylandığını, www.uvmetre.com verilerinin güncellemeye başlanacağını ve istatistik değerlerinin çıkarılacağını aktardı. Sarnav, “Aslında tamamen öğrenci projesi diyebiliriz. Payas STEM merkezi öğrencileri ve BİLFEN´den seçilen öğrenciler, hocalarımızın gözetiminde çalışacaklar” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: Serpil Sarnav Bekir altan

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04