Öğrenci ve sektör buluştu

İSTE Havacılık Öğrenci Topluluğu etkinliği

EĞITIM 28.02.2019 13:15:43 0
Öğrenci ve sektör buluştu

Nesrin Geyik/İskenderun

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Havacılık Öğrenci Topluluğu sektörel buluşma etkinliği düzenledi. Etkinlikte havacılık sektörü ile sivil havacılık öğrencileri biraraya geldi.
İSTE Barbaros Hayrettin Konferans Salonunda düzenlenen İSTE Havacılık Öğrenci Topluluğu´nun “Sektörel buluşma” etkinliğine Onur Air Kabin Hizmetleri Başkanı Tülay Bulut ile Antalya Bilim Üniversitesi ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Tarafından 2018 Yılın Havacılık Taltif Madalyası alan SunExpress pilotu Serdar Altunok katıldı.
Buluşmada konuşan Onur Air Kabin Hizmetleri Müdürü Bulut, “Disiplin mesleğimizin temeli. Asla yanlışa yer yok. Ancak şu an Y ve Z kuşağıyla çalışıyoruz ve kuşak farklılığından kaynaklanan bazı sorunlar olabiliyor' dedi. Kabin hizmetleri veya havacılığın her hangi bir kolunda yabancı dilin eskisinden de önemli olduğunu, artık bir değil en az iki dili iyi derecede bilmek gerektiğini anlatan Bulut, deneyimlerini paylaştı.
Pilotluk mesleği ve eğitiminin aşamalarını anlatan Altunok da, mesleğinde karşılaştığı ilginç anılarını paylaştı ve ´nasıl pilot olunur?' sorusuna yanıt verdi. Mesleğin sadece kazanılan paradan ibaret olmadığını, titizlikle yürütülmesi, eğitim ve denetim mekanizmasının sürekli olarak işlediğini ifade eden Altunok, pilotluk eğitiminin masraflı görüldüğü için başlangıçta zor geldiğini, ancak eğitime harcanan miktarın birkaç yılda kazanılabilecek bir rakam olduğunu, yapılan her masrafın geleceğe yatırım olacağını düşünerek yapılmasını istedi. Etkinlikte öğrenciler arasında ´en iyi anons yarışması´ da düzenlendi. Etkinliğin açılışında konuşan İSTE Rektörü Türkay Dereli de şöyle konuştu: “Sivil havacılık disiplinli bir sektör. Tabii, bu disiplin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerine de yansıyor. Sektörü öğrencilerle buluşturmak, aradaki bağlantıları artırmak çok mühim.'


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,04
  • EURO

    34,69% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2399,41% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24