Öğrenciler belgeselle Payas´ı tanıtacak

Payas Belediyesi ile İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından 3 günlük atölye çalışması lise öğrencilerine yönelik düzenleniyor. Payas Film Atölyesi 6 Ocak´ta başlıyor

GÜNCEL 11.12.2021 17:54:18 0
Öğrenciler belgeselle Payas´ı tanıtacak

Payas Belediyesi Kültür Müdürlüğü koordinesinde İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi iş birliğinde düzenlenecek olan Payas Film Atölyesi, 06 Ocak´ta başlıyor. Devrin sadrazamı Sokollu Mehmet Paşa tarafından Mimar Sinan´a yaptırılan Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi´nde başlayacak ve 3 gün sürecek eğitimlere katılan lise öğrencilerine senaryodan çekime çeşitli başlıklarda sinema eğitimi verilecek.

Atölyeye katılacak lise öğrencileri, Payas Film Atölyesinin son gününde teorik olarak aldıkları bilgileri uygulama fırsatı bulmaları için eğitmenlerin danışmanlığında Payas ile ilgili belgesel filmi çalışmalarında yer alacak.

Atölye sonrasında öğrenciler tarafından çekilen görüntüler, İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından kurgulanacak ve hazırlanan belgesel/kısa filmlerin gösterimleri yine Payas´ta yapılacak galada izleyiciyle buluşacak. Katılımcı öğrencilere sertifikaları verilecek.

Başkan Altan: Gençler yaşadıkları coğrafyayı anlama ve anlatma fırsatı bulacak

Payas´ta gerçekleştirilecek film atölyesini değerlendiren Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, 'Belediye Başkanlığında 22. yılını tamamlayan eğitimci kökenli bir başkanım, öğrenmenin sonsuzluğuna inanırım. Sanatın, bilimin, teknolojinin gençlerle buluştuğu her etkinlik tarifsiz bir mutluluktur' dedi.

Başkan Altan, 'Payas Belediyesi olarak eğitim yatırımlarımızla, yatırımlarımızın mükâfatı bilimsel alanda ödüllerimizle, tarihimizle, tarihi miraslarımıza verdiğimiz emekle, sanayimizle, sanayi sektöründe çalışan emekçimizle, sanayicimizle birlikte yürüdüğümüz, emek verdiğimiz şehrimizin daha güzel alanlarda gelişerek ilerlemesi arzusuyla çalışıyoruz. Belediyemiz ile İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) tarafından düzenlenecek olan Payas Film Atölyesi´nin de şehrimizin tanıtımına ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimize yeni ufuklar açacağına inanıyorum' ifadelerini kullandı.

Atölyenin proje yürütücülüğünü, İGÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp ve Doç. Dr. Nagihan Çakar Bikiç, atölye yürütücülüğünü Öğretim Görevlisi Yönetmen Ahmet Bikiç, medya iletişim koordinatörlüğünü ise Saygı Ünlü yapıyor. Ayrıca atölyenin teknik ekibinde Arş. Gör. Okan Kırbacı ve Arş. Gör. Eda Çekemci ve İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinden Enes Dalgıç ve Polat Bakırtaş, tasarım ekibinde ise Arş. Gör. Ayten Bengisu Cansever, Arş. Gör. Başak Lâle ve Arş. Gör. Büşra Kamacıoğlu yer alıyor.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00