Öğrenciler, öğrendiklerini öğrettti

İskenderun Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü öğrencileri, sürücü, yolcu ve yaya güvenliği bilinci oluşturmak amacıyla “Bilinçli Toplum, Güvenli Trafik” etkinliği

EĞITIM 11.01.2017 08:39:09 0
Öğrenciler, öğrendiklerini öğrettti

Kentte düzenlenen projeye İskenderun Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü de destek verdi. Proje kapsamında Trafik Denetleme Büro Amirliğinde görevli polis Osman Nihat Işık, trafikte sıkça yapılan hatalar ve trafik kuralları, öğrencilere anlattı. Eğitimde öğrencilere, MOBESE kameralarına takılan kural ihlalleri ve sonuçları da gösterildi. Öğrenciler, etkinliğin ikinci aşamasında de aldıkları eğitim ve öğrendikleri bilgileri, trafik polisleri ile birlikte kavşak ve yaya geçidinde yolcu ve sürücülerle paylaştı. 

Trafik ekipleri şehir içi yolcu taşımacılığı yapan dolmuşları kontrol ederken, öğrenciler de araç içindeki yolculara iniş ve binişlerde durakları kullanmalarını, şoförlere de hız limitleri ve trafik kurallarına uyulması gerektiğini anımsattı. Trafiğin yoğun olduğu İSTE Merkez Kampüs Girişi önünde yayaları da bilgilendiren öğrenciler, trafik ışıklarına uyulması, yaya geçidi ve üst geçitlerin kullanılması konusunda uyardı. 

´Bilinçli Toplum, Güvenli Trafik´ etkinliğine dir bilgi veren İSTE Teknoloji Fakültesi Öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Ersin Bahçeci ise, “İSTE Kampüs Girişinde bulunan ve yoğun olarak kullanılan kavşakta, trafik levhaları olmasına rağmen kurallara kimi zaman uyulmaması ve bunun kazalara sebep olması nedeniyle, böyle bir proje yapılmasının gerekli olduğunu düşündük. Sürücülerimize ve yayalarımıza kavşaklardaki trafik kuralları konusunda bilgilendirmelerde bulunduk. ‘Trafik Kurallarına Uyalım, Uymayanları Uyaralım´ sloganıyla güvenli trafik konusunda bilinçli bir toplum oluşmasına katkıda bulunmak istedik” açıklamasını yaptı. 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23