Öğrenciler, projelerini tanıtmayı sürdürüyor

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) öğrencileri hidrojen enerjisi ile çalışan araç yapımı projesinin tanıtım toplantılarını sürdürüyor.

GÜNCEL 15.04.2019 12:08:20 0
Öğrenciler, projelerini tanıtmayı sürdürüyor

Nesrin Geyik/İskenderun

İsmi 'İSTE C-H2' olması planlanan aracın tasarımı ve geliştirilmesini içeren projenin yürütücülüğünü İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Mehmet Hakan Demir yaparken, Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Dr. Mustafa Kaan Baltacıoğlu ile Makina Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Raif Kenanoğlu ise projede danışman olarak yer alıyor.
İSTE Hidrojen Teknolojileri Öğrenci Topluluğu´nun hidrojen enerjisi ile çalışan araç yapımı projesinin tanıtım toplantısı İİSTE Kampüsündeki hangarda yapıldı. Tanıtıma Limakport Genel Müdürü Gündüz Arısoy, genel müdür yardımcısı Mehmet Ünlü, teknik hizmetler ve bilgi teknolojileri direktörleri Kubilay Gürbüz ve Ufuk Şafak, inşaat işleri şefi Ercan Taner, otomasyon şefi Yunus Okutan ve mekanik işler şefi Burak Polat da katıldı.
İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Demir, bilgi verdi ve projeyle ilgili Limakport yetkililerinden gelen soruları da yanıtladı. Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Baltacıoğlu da projenin hayata geçmesi için sponsorlukların çok değerli olduğunu ve bilimsever insanlarla ortak projelerde buluşmaktan mutlu olduklarını belirtti.
Projenin sponsorlarından olacağını ifade eden Limakport Genel Müdürü Arısoy ise 'İskenderun Teknik Üniversitesi öğrencilerine bir üniversiteden daha fazlasını veren bir üniversite. Bu eğitimin öğrencilere özellikle iş hayatına onları hazırlayacağını söyleyebiliriz. Biz de sizlerin bu çabalarına katkı sağlamak için elimizden geleni yapacağız' dedi.
Hidrojen enerjisi ile çalışan araç üretmek için harekete geçen İSTE öğrencileri adına sunumu yapan makine mühendisliği bölümü 3. sınıf öğrencisi Mehmet Ekiz, İTSO´daki tanıtımda, “Ürettiğimiz araç, sadece üniversiteyi değil İskenderun´u Hatay´ı ve belki de ülkemizi temsil edebileceğimizi göstermektir. Üzerinde çalıştığımız hidromobil (İSTEC-H2) aracımıza destek olmanızı bekliyoruz” dedi. Ön tasarım ve prototip aşamasına getirildiği belirtilen İSTE C-H2 adlı hidrojen enerjisiyle çalışacak aracın, çevre dostu otomobil olmaya aday olarak gösterildiği de iuade edilen tanıtımda, üretilecek aracın yakıt olarak, yakıldığında karbondioksit veya karbon monoksit gibi zehirli gazları ortaya çıkarmadan, sadece su buharı çıkaran ve bu nedenle çevre kirliliği yapmayan, temiz ve güvenilir bir yakıt olarak gelecekte yaygın olarak kullanılması öngörülen hidrojeni kullanacağı ifade edildi.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62