Öğrenciler, sahilleri temizledi

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı farklı okullardan öğrencilere, çevre konusunda bilinçlendirme çalışması gerçekleştirdi.

1.06.2017 10:36:25 0
Öğrenciler, sahilleri temizledi

HBB´den yapılan açıklamaya göre, Antakya Ali Kavak İlkokulu ve Final Okulları öğrencileri, Samandağ´da Çevlik sahiline götürülerek kumsalda temizlik çalışması yaptırıldı. Çevre temizliği konusunda duyarlılık yaratmak amacı ile düzenlenen etkinlikte öğrenciler, HBB Sahil Temizlik Personeli ile birlikte kumsalda temizlik yaptı; tıbbi atıklar, plastik ürünleri topladı ve çevre mühendislerinden bilgi aldı. 

“Clean up the Med (Akdeniz´i Temiz Tutalım) adlı proje kapsamında, 17 Akdeniz ülkesinin katıldığı etkinlik da Dörtyol´un Dörttaş sahilinde düzenlendi. Etkinlik kapsamında, Dörtyol Yunus Emre Ortaokulu ile Dörtyol Akdeniz Ortaokulu öğrencileri sahilde temizlik yaparken, yetkililer de eniz ve sahil temizliği ile ilgili bilgi verdi. Sahilde ölü halde bulunan Caretta Caretta türü deniz kaplumbağasının bulunması üzerine öğrencilere, nesli tükenme tehlikesi bulunan bu canlılardan her yıl binlercesinin denize atılan poşet, ambalaj atığı gibi kirlilik nedeniyle öldüğü anlatıldı. Etkinlik kapsamında öğrencilerin Akdeniz´de kirliliğe dikkat çekmek amacıyla pankart açtı, Sahil Güvenliğe bağlı dalgıçlar ise su altında temizlik yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57