Öğrencilerden askere mektup

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 20 Ocak´ta, Suriye´nin Afrin bölgesine yönelik başlatılan ´Zeytin Dalı Harekatı´ sürüyor.

HATAY 17.03.2018 10:37:44 0
Öğrencilerden askere mektup

Akın Bodur

Genelkurmay Başkanlığı tarafından ´Zeytin Dalı Harekatı´na ilişkin dün yapılan açıklamada, şunlara yer verildi: 'Harekât, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK´nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51. maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye´nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir. Harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir. ´Zeytin Dalı Harekâtı´ kapsamında, kara ve hava operasyonları sonucunda 6 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3.530 olmuştur. Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir.'
TSK açıklamasına göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından, türkiye-Suriye sınırında 15 Mart 2018 tarihinde, Suriye´den Türkiye´ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan 830 kişinin yakalandığı belirtildi.

Anaokulu öğrencilerinden askere mektup
İskenderun Nene Hatun Anaokulu öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör örgütlerine karşı Afrin bölgesinde başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı'na mektuplu ve kareografili destek verdi. 'Mehmetçik, Nene Hatun Anaokulu Öğrencilerinin minik kalplerinde' pankartı açan anaokulu öğrencileri Türk askerinin yanında olduğunu göstermek ve sevgilerini onlara aktarmak için Afrin´deki askerlerimize mektup yazdı. Yazılan mektuplar okula giden askerler aracılığıyla sınır ötesine gönderildi.

Belediyeden esnafa bayrak
İskenderun Belediyesi, Türk ordusunun Afrin´e yönelik düzenlediği Zeytin dalı Harekatına destek vermek amacıyla kentte esnafa Türk baydağı dağıttı. Kent merkezinde esnafa bağrak dağıtımına nezaret eden İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Halim Öztaş, Özel Kalem Müdür Vekili Ali Çift, Zabıta Müdürü Bekir Aksoy, Afrin´de sürdürülen operasyona katılan mehmetçiklere destek olmak, milli birlik ve beraberliğe katkı sunmak amacıyla bayrak dağıtımı yapıldığını ifade etti.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de, 'Belediye olarak mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu göstermek istedik. Ordumuzun terör koridorunu önlemek ve ülkemize yönelecek tehditleri bertaraf etmek için Afrin´de başlattığı operasyonu destekliyoruz. Dualarımız ve gönlümüz askerimizle birlikte' dedi.
Öztaş, “Ülkemizin toprak bütünlüğünü tehlikeye düşürecek tehditleri ortadan kaldırmak için terör örgütlerine karşı yapılan bu operasyonda kahraman askerlerimize destek olmak için esnafımıza bayrak dağıtımı yapıyoruz. Esnafımızın iş yerlerinde bayraklar sürekli asılı kalacak. Zorlu bir süreçten geçiyoruz. Birlik ve beraberliğimizi güçlü tutarak, belediye ve birey olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Allah Mehmetçiklerimizin yardımcıları olsun. Dualarımız onlarladır' açıklamasını yaptı.

Topboğazı´na Türk bayrağı
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Zeytin Dalı Harkatına destek için, Hatay´ın en büyük Türk Bayrağı´nı yaptıracaklarını belirtti. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye´nin Afrin bölgesinde gerçekleştirilen ‘Zeytin Dalı Operasyonu´nda vatan savunmasında bulunan mehmetçiğze moral vermek amacıyla Topboğazı mevkiinde taşlarla yapılacak olan Türk Bayrağı, 1500 metrekare alana sahip olacak.


Anahtar Kelimeler: Öğrencilerden askere mektup

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

İhsan Ar, toprağa verildi

'Üç fidan' anıldı

Parkta türkülerle anıldılar

Astım kontrol altına alınabilir mi?

Hıdırellez kutlandı

  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,81% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2457,60% 1,05
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00