Öğrencilerden ´Zeytin Dalı´ desteği

TSK ve ÖSO güçlerinin Afrin´de yürüttüğü Zeyin Dalı Harekatı kapsamında belirlenen terör hedefleri, çok namlulu roketatarlarla vuruldu. Afrin öblgesinde ateş altına alınan hedefler, Hassa bölgesindeki TBSK birlikleri tarafından çok na

HATAY 26.02.2018 09:56:21 0
Öğrencilerden ´Zeytin Dalı´ desteği

Akın Bodur

Payas´ta, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında kan bağışı kampanyası düzenlendi. Payas Emniyet Müdürü Mustafa Bağ ve polisler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin´e düzenlediği operasyona kan bağışında bulunarak, harekata destek oldu. Payas Belediye Başkanı Bekir Altan da, Payas İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘kan verme´ programına katıldı. Altan, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Afrin´e yapmış olduğu operasyonla ilgili olarak bizler de cephe gerisinde elimizden geldiği kadar onlara destek vermeye çalışıyoruz. Ssilahlı kuvvetlerimiz tarih boyunca olduğu gibi kahramanlık destanı yazmak üzere sınırımızın ilerisinde mücadele ediyor. Biz de bu mücadeleye elimizden geldiğince katkı sunmak amacıyla personelimizle birlikte kan vererek, onların tedavisinde ve onların yanında olduğumuzu göstermek istedik. Bugün desteğimizi gösterip yeri geldiğinde kanlarımızla, terörle mücadeleye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum' açıklamasını yaptı.
İskenderun Sarıseki Ortaokulu öğrencileri oluşturduğu, 'Hepimiz Mehmet´iz' koreografisi ile Zeytin Dalı Harekatı´na katılan mehmetçiğe moral desteği verdi. Zeytin Dalı Harekatı´na destek ve moral vermek amacıyla İskenderun Sarıseki Ortaokulu tarafından düzenlenen programda, şehitler, adları okunarak anıldı; öğrenciler de 'İskenderun´dan Afrine, bizden selam olsun. Sefer bizimdir dostlar. Zafer Allahın´dır. Allah sizi korusun' diye bağırarak, operasyona katılan askere destek vermeye çalıştı.
Antakya´da özel eğitim veren Kültür Temel Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri de, Zeytin Dalı Harekatı´na destekte bulunmak için ellerinde Türk bayraklarıyla Antakya Şehitliğine yürüdü. Okul önünde toplanan Kültür Temel Lisesi öğrencileri ile yönetici ve öğretmenleri, Türk bayrakları ye şehitliğe yürüdü. Şehitlikte saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı´nı öğrenciler, mehmetçik için dua etti. Ülkenin birliği, beraberliği ve bütünlüğü için yıllardır şehitler verildiğini ifade eden okul müdürü Ahmet Hamdi Ayda, 'Biz bu vatanı kağıt kalemle masa üzerinde çizmedik. Bu toprakları kanla yoğurduk, bu saatten sonra önümüzde dünya dursa, gözümüz görmez. Daha önce Çanakkale´de vatanımız için kanlar döküldü, daha sonra 15 Temmuz hain darbe girişiminde bulunuldu. Bizler evlerimizden çıkarak vatanımıza sahip çıktık şehitler verdik. Şimdi de ülkemizin birliği beraberliği ve huzuru için Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, Suriye´nin Afrin bölgesinde Zeytin Dalı Harekatı başlatıldı. Bizler onların yanındayız. Biiliyoruz ki mehmetçik Afrin´i temizlemeden çıkmayacak' diye konuştu.

TSK: Planlandığı şekilde devam ediyor
Genelkurmaş Başkanlığındandün yapılan açıklamada da, harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterildiği ifade edildi. Açıklamada, 'Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, kara ve hava operasyonları sonucunda 87 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2018 olmuştur. Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir' ifadesine yer verildi.
TSK´nın ayrı bir açıklamasında da, Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından önceki gün, Suriye´den Türkiye´ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan 1.566 kişi ve Türkiye´den Suriye´ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan 6 kişinin yakalandığı açıklandı.

Gazi ailesinden teşekkür ziyareti
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Afrin harekatında kahramanca mücadele eden ordumuzun yanında olduklarını belirtti. Afrin´de devam eden Zeytin Dalı Harekâtında gazi olan ve İskenderun´da tedavisi süren Manisalı Uzman Çavuş Süleyman Dindar´ın (25) ailesi İskenderun Belediye Başkanı Dingil´e teşekkür ziyaretinde bulundu. Gazi olan askerin İskenderun´a gelen ailesi ile yakından ilgilendiklerini belirten Dingil, 'Aldığımız bilgilere göre askerimizin tedavisi devam ediyor. Durumu gayet iyi. Tekrar geçmiş olsun. Ülkemiz ve milletimiz için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Canlarını vatanımızın bağımsızlığı uğruna canı ve kanı pahasına göğsünü siper etmiş tüm gazilerimizin her zaman yanındayız. Devletimiz bütün imkânları ile güvenlik güçlerimizin yanında. Gazimiz inşallah en kısa zamanda da aramızda olacak. Bizler ailesi ile her an irtibatımızı sürdürüyoruz. Onları kentimizde konuk ediyoruz. Şu iyi bilinsin ki aziz vatanımız sahipsiz değildir. Bu mücadele kahraman ordumuzun her zaman yanındayız. Son terörist ortadan kaldırılıncaya kadar devletimizin mücadelesi kararlılıkla sürecektir' değerlendirmesini yaptı. Gazinin yakınları da gösterilen ilgiden dolayı Dingil´e teşekkür etti.

Korucular, TSK´nın komutasında olacak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, Afrin´e gönderilen Polis Özel Harekat timleri ve korucuların Genelkurmay emrinde görevlendirileceklerini belirtti. Soylu, 'Genelkurmay Komutanlığının komutasında orada verilen görev ne ise onu icra edecekler' açıklamasını yaptı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,57% 0,19
  • EURO

    34,72% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2420,85% -0,48
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00