Öğrencilere lunapark bileti

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun, Belen ve Arsuz´da eğitim gören öğrencilere yaz tatili öncesi lunapark bileti hediye etti.

GÜNCEL 8.06.2022 16:04:40 0
Öğrencilere lunapark bileti

İskenderun/SES

 Belediye, daha önce de öğrencilere 250 bine yakın lunapark bileti hediye etmişti.
İskenderun Belediye Meclis Salonunda düzenlenen etkinlikte, öğrenci, öğretmen ve okul personeline dağıtmak üzere lunapark biletlerini okul müdürlerine teslim eden Tosyalı, öğrencilerin yaz tatilinde keyifli, neşeli ve hoş zaman geçirmelerini diledi. Milli Eğitim İskenderun İlçe Müdürü Ali Haytaz´ın da katıldığı etkinlikte konuşan Tosyalı, 'İskenderun, Belen ve Arsuz´da eğitim gören tüm öğrencilere yaz tatilinde keyifli, neşeli ve hoşça bir zaman geçirmeleri için lunapark bileti hediye ettik. Lunapark biletlerini, öğrenciler, öğretmen ve okul personeline dağıtmak üzere okul müdürlerimize teslim ettik' açıklamasını yaptı.
Sayıştay denetçilerinin belediyenin 2019 yılı incelemesine ilişkin hazırladığı raporda, ortaya çıkan usulsüzlük bulguları arasında İskenderun´da sahile kurulan lunaparkın kiralama olayının hukuka uygun olmadığı da yer almıştı. Raporda, '... Yapılan incelemede, belediye ile yüklenici arasında akdedilen ve konusu sözleşmenin 1.i maddesinde ´Bu sözleşme, İskenderun sahilinde bulunan Evlendirme Dairesinin yanındaki alana kurulacak olan lunapark ve işletilmesine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.´ olarak açıklanan bir sözleşme imzalandığı, bu şekilde belediyeye ait bir alanın, işgaliye yöntemiyle 5 yıl süreyle 2019-2020 yılları içerisinde 4 eşit taksitte ödenmek üzere 500.000 TL karşılığında yüklenici firmaya verildiği görülmüştür. Devlet İhale Kanunu uyarınca belediyeye ait yerlerin kiralanması işlemlerinin kanunda belirlenen ihale usullerinden uygun olan yöntemlerden birisi kullanılarak ihale edilmesi ve ihale sonucunda kiralama sözleşmesi düzenlenmesi ve kanuna göre yapılacak ihalelerin ise encümen tarafından yürütülmesi mevzuatın amir hükmüdür. Dolayısıyla İdare tarafından yapılan ve bulguda ifade edilen işgaliye yöntemi ile kiralama işlemi yapılmasının mevzuata uygun olmadığı değerlendirilmektedir' ifadesine yer verilmişti.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00