Öğrencilere ´tarih gezisi´

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Antakya Temsilciliği tarafından orta ve Lise öğrencilerine yönelik gezi düzenlendi.

GÜNCEL 26.04.2018 10:40:26 0
Öğrencilere ´tarih gezisi´

Antakya/SES

 TÜGVA Antakya İlçe Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen gezide Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi gezildi, Payas STEM tanıtım programı da Cem Kağar tarafından öğrencilere anlatıldı. Öğrenciler, güneşli havada kentin sahilinde de dolaştı.
Gezide, öğrencilere, Anadolu´nun en büyük külliyesi olan Sokullu Mehmet Paşa Külliyesinin, 13 bin metrekarelik bir alana kurulduğu ve külliyeyi oluşturan ana omurga kuzey-güney doğrultusunda 48 dükkanlık ´Arasta´ bulunduğu, Arasta´nın doğusunun Han, Tabhane, Imaret´e açıldığı, batısında ise medresesi içinde bulanan Cami, Sübyan Mektebi ve kaleye açıldığı bilgisi de verildi. Arastadan ulaşılan batı kanadındaki Çifte Hamamnın, Külliye´nin yapı grubunu tamamlayıcı bölümü olduğu, Arasta´nın ortasında bulanan Dua Kubbesinin bütün yapıları kuzey-güney ve doğu-batı ekseninde birleştiren yapı öğesi olduğu da öğrencilere aktarıldı.
Gezi ile ilgili değerlendirme yapan TÜGVA Antakya Temsilcisi Ömer Bilgin, tarihte Türklerin çeşitli medeniyetler kurduğunu ve bunu bilimle taçlandırdığını ifade etti. Bilgin, 'TÜGVA olarak gençlerimizi önce tarihle buluşturup daha sonra teknolojik anlamda nasıl bir seviyeye gelindiğini gösteriyoruz. Tarihte Osmanlı Devleti´nin 600 yıl süren bir imparatorluk dönemine çekersek bu süre içerisinde bir çok bilim adamı ve mucit yetişti. Geçmişini bilmeyenin geleceğine yol veremez cümlesiyle bizler gençlerimize önce eskiyi gösterip nasıl yola çıktığımızı daha sonra gerçekleştirilen teknolojik gelişmelerle nereye gelindiğini göstermek istedik' dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22