'Öğrencilere Teknolog olma şansı veriyoruz'

Üniversiteli olmak isteyenlerin sınav sonuçlarına göre tercih yapma süreleri 14 Ağustos Cuma günü sona erecek.

EĞITIM 13.08.2020 10:57:12 0

Akın Bodur/İskenderun

 İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE´) akademisyenleri ise gençlere üniversiteyi tercih etmelerini önerdi. Dört fakülte dekanı, Ülke TV´de yayınlanan programda, tercih yapacak gençlere üniversitenin tanıtımını yapıp, tercih konusunda önerdi.
İSTE Rektör Yardımcısı ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu, İSTE´deki fakültelerinin gelecek yönünden çok iddialı olduğunu ifade etti ve 'Türkiye´yi yaşamak istiyorsanız İskenderun´a gelin. Ülkemizin çok güzel özellikleri var. Her tarafı denizlerle kaplı. Denizimiz var, ülkemiz coğrafyasında dağlar çok önemli yer tutar, dağlarımız ve ovalarımız var. 1 gün içinde yarım saat aralıklarla üç değişik mevsimi yaşamak istiyorsanız İskenderun´da olmalısınız' dedi. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Eyyuphan Yakıncı ise İSTE´de 11 mühendislik branşında eğitim verdiklerini ifade ederek, 'Türkiye de bulunan 11 teknik üniversiteden biriyiz . Öğrencilerimize öncelikle analitik düşünmeyi öğretmeye çalışıyoruz. Çözüm ve sonuç odaklı olarak öğrencilerin geleceğe yönelik planlama yapmalarına da yardımcı oluyoruz” değerlendirmesini yaptı. Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Esmer de hem bölüm hem de üniversite olarak rağbet gördüklerini anlattığı konuşmasında şunları söyledi: 'Gemi bakım ve onarım konusunda Türkiye dünyada önemli ülkelerden birisi, özellikle MİLGEM projesiyle birlikte askeri gemi konusunda çok iyi durumda. Gemilerin neredeyse yüzde 70´e yakın bir oranını tamamıyla yerli ve milli olarak kendimiz yapıyoruz. Yine yat yapımında da dünyada ilk beş ülke arasında yer alıyoruz, özellikle dünyaya kıyasla işçilik kalitemiz hem çok iyi hem de çok ekonomik. Hem kaliteli hem de ucuz olunca ciddi bir talep oluyor. Gençlerimiz tercih yaparken bu hususları göz önüne alsın.'
İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazif Çalış ise 'Teknolojiyi çok iyi kullanan, donanımlı, kendisini yetiştirmiş yöneticilere her zaman ihtiyaç duyulmaktadır. İSTE olarak gençlere Teknoversite vizyonuyla bizlere özgü olan bir eğitim sunuyoruz. Buna göre eğitim bir modeli uygulayıp öğrencilere Teknolog olma şansı veriyoruz. Öğrencilerz mezun olduklarında bir sınava tabi olup, başarılı olduklarında diplomalarının yanında kendilerine Teknolog sertifikalarını alıyor. Bu Türkiye de sadece İSTE´de olan bir imkân' diye konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57