Öğrencilerin çalışması bilim fuarında sergilendi

Samandağ´ın Meydan mahallesindeki Azize Süleyman Yalçın Ortaokulunun 4006 Tubitak Bilim Fuarı, Tekebaşı Zeynel Abidin Cilli İlkokulunun bahçesinde yapıldı.

EĞITIM 5.06.2018 11:19:41 0
Öğrencilerin çalışması bilim fuarında sergilendi

Samandağ/SES

 Fuarın açılışına Samandağ Kaymakamı Murat Kütük , Samandağ Belediye Başkan YadımcısıMeltem Ahraz Nural, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hilmi Kapo, Meydan Mahallesi Muhtarı Erdal Sertel de katıldı. Açılışta konuşan Samandağ Milli Eğitim Müdürü Kapo, 'Her şey düşünmeyle başlar. Ne kadar güzel icat çıkarırsanız bizim için güzel olacaktır. İnanıyorum ki gelecekte bu öğrencilerimiz bilim üreten icat yapan öğrencilerimiz olacaktır. Bu bilim olimpiyatları sayesinde inanıyorum ki öğrencilerimiz icat yapacaklar' dedi.
Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Nural da, projede emeği geçenleri kutladı ve 'Her şey merak, sorgulamakla başlar' diye konuştu.
bilim fuarının TÜBİTAK desteği ile yapıldığını ifade eden okul müdürü Ali Gümüş de şunları söyledi: 'Bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda fen alanında 7 proje, Türkçe alanında 3 proje, Sosyal Bilgiler alanında 1 proje, Matematik alanında 3 proje, Din Kültürü alanında 2 proje, İngilizce alanında 2 proje, Müzik alanında 2 proje olmak üzere toplam 20 projeyi 68 öğrencimiz 11 danışman öğretmenin nezaretinde ortaya koydu.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23