Öğrencilerin mezuniyet sevinci

İskenderun Teknik Üniversitesinde (İSTE) eğitim alan farklı bölümlerdeki öğrenciler, düzenlenen törenle mezuniyetini kutladı ve sembolik diplomalarını aldı.

EĞITIM 8.06.2019 10:14:54 0
Öğrencilerin mezuniyet sevinci

Nesrin Geyik/İskenderun

İSTE öğrencileri için yüksekokullar ve fakültelerde ayrı törenler düzenlendi. Mezunların kep atma törenine katılanlara, İSTE Kampüsünde Kızılay İskenderun Şubesi işbirliği ile iftar yemeği de verildi.
Sivil Havacılık Yüksekokulundaki kep atma törenide cübbelerini giyen öğrenciler, ailelerinin de katıldığı tmezuniyet töreninde keplerini havaya atarak, mutluluklarını yaşadı. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Türkay Dereli, buradaki törene video aracılığı ile katıldı ve mezun olan öğrencileri kutladı.
İskenderun Teknik Üniversitesi kampüsündeki tören ise Yeni Kütüphane önünde oluşturulan meydanda yapıldı. Törende konuşan İSTE Rektörü Türkay Dereli, mezun adaylarına şöyle seslendi: 'Başladınız ve bitirdiniz. İstediniz ve başardınız. Türkiye´nin teknolojiye adanmış sanayi 4.0 markasına sahip ilk teknoversitesinden gururla mezuniyete doğru yürüyorsunuz. Yürüyün lütfen ve kendinize güvenin, çünkü biz bu özgüveni sizlere sağladık. Sunduğumuz Teknoversite vizyonu içerisinde İş Dünyasıyla Entegrasyon Programı´na tabi oldunuz ve artık mezun olmanıza ramak kaldı. Biz sizleri gelecek hayatınıza, İDE ile hazırladık. Sizlerle beraber çalıştık. Entegratör, teknolog oldunuz. Sizlerle beraber başardık. Sizinle beraber yüzlerce etkinlik yaptık. Yüzlerce proje geliştirdik. Sayenizde öğrenci memnuniyetinde Türkiye´de beşinci olduk, akademik üretkenlikte ikinci olduk. Sizlerle birlikte başardık. Evet, İSTE sizlerle büyüyor, yükseliyor, İgelişiyor. Yeni tamamlanan binalarımız da tek tek devreye girmeye başlıyor. Kampüsümüz artık daha yaşanılabilir oldu. Tam dört yıl önce İSTE´yi tercih eden öğrencilerimizi şimdi hayata uğurluyoruz. İSTE ailesinin bir ferdi olarak, sizden bizlerle bağlantınızı hiç kesmemenizi ve üniversitemiz mezun bilgi sistemine üye olmanızı istiyoruz. İSTE´nin, İskenderun´un ve Hatay´ın kıymetini bilin. Bu sene kep atma törenimiz mübarek Kadir Gecesi´ne denk geldi. Hepimiz çok şanslıyız. Bunun kadrini ve kıymetini bilelim. Hayatımızda unutamayacağınız bir anı olarak kalacak.'
Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun İskenderun Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İskenderun Müftüsü Osman Şekerci´nin de katıldığı törende konuşan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da, yeni gelecek öğrencilere daha iyi hizmet verebilmek için belediye olarak ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.Mezunlara başarı dileyen İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimi Fakültesindeki törende konuşan fakülte dekanı Prof. Dr. Mehmet Eyyuphan Yakıncı, öğretim elemanlarına şöyle seslendi: “Bu şeref tablosunun en büyük mimarı sizlersiniz. Üniversitemize geldikleri günden beri cevher gibi işlediğiniz öğrencileri iş yaşamında ve sosyal yaşamlarında çeşitli başarılara imza atacak bireyler olarak yetiştirerek, bu güne getirdiniz, onlara sadece mesleklerinde yetkin hale gelecekleri bilgileri öğretmekle kalmadınız, aynı zamanda bir birey olarak sorumluluklarını bir ekibin parçası olarak paylaşmayı ve dayanışmayı bir üniversite mezunu olarak topluma karşı görev ve sorumluluklarını öğrettiniz. Genç mühendislerin bundan sonraki zaman içerisinde yapacakları başarılı çalışmalar sizleri de onurlandıracaktır. Çabalarınız için genç mühendislerimiz ve velileri adına hepinize şükranlarımı sunuyorum.'

İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı´ndaki törende konuşan konservatuvar müdürü Prof. Dr. Tolga Depci, mezun adaylarına şöyle seslendi: 'Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ün sanat ve müziğe büyük önem verdiği herkes tarafınca biliniyor. Atatürk, sanat ve müziğe verdiği önemi birçok kez tekrarlamış, bizlere ışık tutacak sözleri sarf etmiştir. En sevdiklerimin başında, ‘Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir´ sözü vardır. Mezun olduktan sonra siz de sanatınız ile ışık tutup önderlik ediniz.'
İSTE Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulundaki törende konuşan Seyahat İşletmeciliği Bölüm Başkanı Dr. Cemil Süslü ile Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölüm Başkanı Dr. Çağrı Saçlı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü hakkında Bölüm Başkanı Dr. Sait Doğan ile Prof. Dr. Nazif Çalış mezun adaylarına seslendi. prof. Dr. Çalış, 'Yıllardır devam ettiğiniz eğitim hayatınızın zorlu bir sürecini daha başarıyla tamamladınız. Arkanıza dönüp baktığınızda hepiniz bu süreçte zorlu bir eğitimden geçtiğinizi göreceksiniz. Bugün her biriniz artık kendiniz ve ailelerinizin yanı sıra Ülkenize ve dünyaya karşı sorumlu genç turizmcilersiniz. İnanıyoruz ki yapacağınız işlerde size verdiğimiz çağdaş ve en üst düzey bilgilerle kısa zamanda kariyer basamaklarını hızla tırmanacak ve önemi başarılara imza atacaksınız. Sizler başarıdan başarıya koşarken İskenderun Teknik Üniversitesini daha da yüceltecek ve bizleri onurlandıracaksınız' dedi.
Öğrenci ve ailelerine teşekkür eden İSTE Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yapıcı ise, 'Bu töreni yapmaktan dolayı gururluyuz, ama çok sevdiğimiz öğrencilerimizden ayrılacağımız için hüzünlüyüz, tabi gururumuz ağır basmakta. Gelecek yıl Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi olarak ilk öğrencilerini alacak olmanın heyecanını taşıyoruz. Çünkü sizler gibi kıymetli öğrencileri yetiştirme fırsatımız oluyor' dedi.
İSTE Dörtyol Meslek Yüksekokulunde düzenlenen törende konuşan Dörtyol Meslek Yüksekokulu Müdürü öğretim görevlisi Bahettin Gözübenli, mezun ve mezun adaylara başarı diledi; İSTE´de öğrenmiş oldukları bilgilerin ve diplomanın ömür boyu hayatlarını kolaylaştırmada işlerine yarayacağına emin olduğunu belirtti. Buradaki törene İSTE Rektörü Dereli video mesajıyla katıldı.
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsünde lisansüstü eğitim alan öğrenciler için de tören düzenlendi. Törende konuşan İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Depci, 'Başlangıçlar güzeldir, bitişler zor. Tanışmalar heyecanlı ve umutlu, ayrılışlar acı. Sizden bir şey kalır geride. Kırılan kalbinizden bir parça mı yoksa sevdiklerinizle paylaştığınız anlar mı? Bunlar benim ODTÜ´den doktora programından mezun olurken duyduğum hislerdi. Lisans eğitimi kolaymış, bunu zorlu lisansüstü eğitimime başladığım zaman anladım. Şimdi sizler de mezun olacaklarsınız. Hepinizi tebrik ederim. Lisans eğitiminizin üzerine koyduğunuz bilgiler ve biriktirdiğiniz tecrübe ile ülkemizin Ar-Ge kapasitesini artıracak lisansüstü tezlerinizi başarı ile tamamladınız ve bugünlere geldiniz' dedi ve mezun adaylarına belgeleri verdi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57