Öğrencilerin ´sesli kitap´ projesi

İskenderun Bahçeşehir Kolejinin Biz de Farkındayız Kulübü öğrencileri Görme Engellilerin eğitim gördüğü İskenderun İnönü İlkokulunda kitapları cd´lere okuyarak ´Sesli Kitap´ oluşturdu.

EĞITIM 21.04.2018 09:53:43 0
Öğrencilerin ´sesli kitap´ projesi

Biz de Farkındayız Kulübü öğrencileri, kulüp öğretmenleri Ebru Genç Ablak ve Gülhan Sarac´ın da desteğiyle yaşama geçirdikleri sesli kitap projesi ile İskenderun İnönü İlkokulunda eğitim gören görme engelli öğrenciler için, seviyelerine göre belirledikleri kitapları okuyarak CD´lere kayıt etti. Kolej öğrencileri, İnönü İlkokulundaki Görme Engelliler Öğretmeni Osman Kabalcı ile görüşerek yaşama geçirdiği proje kapsamında, okulu ziyaret etti ve hazırladıkları CD´leri hediye etti.
İskenderun Bahçeşehir Koleji Müdürü Mustafa Uçan, 'Öğrencilerimize akademik eğitimin yanı sıra sosyal sorumluluklarını, sahip olmamız gereken değerleri, empati yapmayı, farkında olmayı da bizzat yaşatarak öğretmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda öğrencilerimiz yine takdir ettiğimiz bir davranış göstererek görme engelli arkadaşları için kitap okuyup, cd´lere kayıt ettiler ve arkadaşlarına hediye etti' dedi.
Hatay Bahçeşehir Koleji Anaokulu da, Fenerbahçe İşitme Engelliler Anaokulu öğrencileri ile beraber “Hayaller Engel Tanımaz” projesini uyguluyor. Proje kapsamında işitme engelli öğrenciler Bahçeşehir Kampüsündeki Hayal Fabrikası´nda konuk edildi. Konuk öğrenciler okul öğrencilerle birlikte, atık malzemelerden oluşturulan fabrikada kendi hayalgüçlerini kullanarak ürünler ortaya çıkardı. Okuldan yapılan açıklamaya göre, Bahçeşehir Anaokulu Koordinatörü Rana Raife Tüzün, projeye ilişkin şu değerlendirmede bulundu: 'Projeyle amacımız engelli öğrencilerin yaşıtları ile kaynaşmasına katkıda bulunmak, onlara özgür çalışma ortamları sağlayabilmek ve tüm bunların yapılabilmesi için büyük bütçelere gerek olmadığının göstermekti. Bu tarz sosyal duyarlılık içeren projelerin içinde olmaya büyük bir mutlulukla devam edeceğiz.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22