Öğrencilerle 7 saatlik toplantı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörlüğü tarafından düzenlenen öğrenci buluşmasında Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, 7 saat süren toplantıda öğrencilerin soruları yanıtları, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

EĞITIM 21.04.2018 10:01:26 0
Öğrencilerle 7 saatlik toplantı

İSTE Barbaros Hayrettin Konferans Salonu´nda gerçekleşen İSTE-ŞARE adı verilen buluşmaya, değişik fakültelerden yaklaşık 500 öğrenci katıldı. İdari ve akademik kadronun da eşlik ettiği buluşmada Rektör Türkay Dereli, katılımlarından dolayı öğrencilere teşekkür etti, onlardan beklentilerini dile getirdi, öğrenci memnuniyeti endeksinde tüm üniversiteler arasında öğrencilerin verdikleri yanıtlarla İSTE´yi üst sıralara taşıdığını hatırlattı. Dereli, “Her an sahadayız, kampüsteyiz, sizin yanınızdayız, sık sık görüşüyoruz” dedi.
Öğrencilerle buluşmanın ‘ucu açık´ toplantı özelliğine işaret ettiği konuşmasında Rektör Dereli, öğrencilerden diledikleri soruları sormasını, deledikleri kadar soru sormasını, rahat ve doğal olmalarını istedi. Dereli, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Provokasyonlara alet olmayın, beyinlerinizi kiraya vermeyin. Yetkili arkadaşlarımız burada. Onlar ile sizi buluşturduk bugün. Onlar da not alacaklar ve sorunları birinci ağızdan duymuş olacaklar. Her şeyi burada yüz yüze konuşalım, istişare edelim. Sorunlara dışarıda çözüm aramayalım. İSTE ailesi olarak biz hepimiz çözümü birlikte kendimiz üretelim.”

“Çözüm buluna kadar salondayız”
Yüzyüze iletişimin önemine dikkat çeken ve öğrencilerin sorunlarına çözüm bulana kadar salondan ayrılmayacaklarını söyleyen Rektör Dereli, stratejik ve büyük fikirleri konuşmak ve tartışmak istediklerini de aktararak, İskenderun, İSTE ve ülkenin kendilerinden beklentileri olduğunu kaydetti. Toplantıya ilişkin beklentilerini ise Dereli şöyle özetledi: “Öğrencilerimizin sorunlarına çözüm bulana kadar buradayız. Buyurun, bir sorun varsa eğer, birlikte çözelim, empati de yapalım. Ama şurası muhakkak ki, bizim artık kişileri ve olayları değil, minör şeyleri değil, stratejik ve büyük fikirleri konuşmamız ve tartışmamız gerekiyor. Ülkemiz ve milletimiz bizden hizmet bekliyor, üretim bekliyor, icat bekliyor, icraat bekliyor. Yoksa boş boş konuşmuş oluruz. Sizlerden bugün büyük fikirler bekliyoruz, İskenderun´umuzu, Üniversitemizi ve Ülkemizi geliştirebilmek için.” İletişime ilişkin ise Dereli şu öneride bulundu: “İşinizi sevmeden, hayatınızın bir parçası haline getirmeden bir şeyleri öğrenemezsiniz. Ayrıca, yapmanız gereken en önemli şeylerden birisi de; birbirinizle iyi iletişim halinde olmaktır. İletişiminizi hep açık tutun. Hiç ummadığınız bir anda hayatınızı değiştirecek insanlarla karşılaşabileceğinizi unutmayın.”

“Fikir geliştirin, bunları geliştirin, ticarileştirin”
Öğrencilerden talepte bulunurken problemin çözümünü de geliştirmeleri durumunda sonuca daha hızlı ulaşabileceklerini anlatan Rektör Dereli, öğrencilerden TEKNOVERSİTE vizyonuna entegre olmalarını, fikir geliştirmelerini, bu fikirleri geliştirerek ticarileştirmelerini istedi. Bu amaçla KUVÖV´ü açtıklarını hatırlatan ve öğrencilerin bu merkezden ücret ödemeden yararlanarak projelerini hayata geçirebileceklerini hatırlatan Dereli, üniversite tanıtımında öğrenci başarılarının katkı vermeği gerektiğini vurguladı. Dereli, “Bir üniversitenin en iyi tanıtımı, yetiştirdiği başarılı öğrencileri ve mezunlarıdır” diye konuştu.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29