´Öğrenmeye kendimizden başlamalıyız´

Antakyalı öğretmen ve şair Nebih Nafile, herkesin hayatına bir şekilde dokunan öğretmenlerin yol gösterici olduğunu söyledi.

25.11.2017 09:34:36 0
´Öğrenmeye kendimizden başlamalıyız´

Akın Bodur/İskenderun

 ´Öğretmen´ adlı şiiri de okuyan Nafile, 'Öğretmenler, aydınlık pencereden bakanlardır' dedi. 'Okuma, bu yolla biriktirme ve yaşamın yükü benim dizelerimi oluşturdu' diyen Nafile, insanın içindeki enerjinin okuyarak açığa çıktığını, okuyan öğretmenin okuyan öğrencisi, okuyan anne-babanın da okuyan çocuğunun olacağını ifade etti.
Dünya Öğretmenler Günü olarak kutlanan 5 Ekim´in BM kararıyla gerçekleştiğini, ülkemizdeki Öğretmenler Günü kutlamsının ise Atatürk´ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmesinin yıl dönümü kapsamında kutlandığını anımsatan Nafile, 'Eğitim, anne karnında başlıyor. Bunu bilmeli ve ebeveynler olarak çocuklara örnek olmamız lazım. Çoçuklara okuyarak rol-model olun. Unutmayın ki, çocuklarınıza ne verirseniz, onu alırsınız. Hem öğrenmek, hem de öğretmen zorundayız ve işe önce kendimizden başlamalıyız' diye konuştu.

´Öğretmenlikte kültür, beceriden önde gelir´
Mustafa Kemal Atatürk´ün, 'Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir' dediğini belirten Nafile, şunları söyledi: 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu görüş ve düşünceleriyle, öğretmeni hem layık olduğu dereceye yüceltmiş, hem de sorumluluğunun büyüklüğünü ve önemini belirtmiştir. Mesleğimiz; çocukların kişilikli ve bilinçli olmalarını sağlama yanında, sosyal anlaşmayı ve uzlaşmayı güçlendirme mesleğidir. Milli kültürümüzden kaynaklanan mânevî ve âhlaki değerler her meslek için olduğundan daha çok öğretmenlik mesleğinde, bilgiden, beceriden ve teknikten önce gelmektedir. Çünkü; konusu, amacı ve aracı insan olan tek meslek öğretmenliktir. Ancak bu sözü anlayamayan hallen birçok kişi var.'

´Öğretmenlik, sevgi mesleğidir´
Şair Nebih Nafile, “Öğretmenlik mesleği bir sevgi mesleğidir. Sevdiğimiz ve sevildiğimiz derecede başarılı ve verimli oluruz. Öğrencilerimizin her gün biraz daha geliştiklerini gördüğümüz vakit daha da mutlu oluruz. Bundan dolayıdır ki mesleğimize her gün biraz daha bağlanırız tutkuyla. Biz öğretmenler, çocukları geleceğe hazırlamakla görevlendirilmenin yanı sıra bu günün insan ilişkileri, olumsuz yönelişleri ve davranışlarıyla da ilgili ve sorumluyuz” diye konuştu.

Kitaplarını da imzaladı
Ayna İskenderun Kültür Sanat ve Evimiz İskenderun Süpürge Derneği´nin geleneksel çarşamba söyleşisinin konuğu olan Nebih Nafile, 24 Kasım Öğretmenler Günü ve Atatürk´ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmesinin 89. yıl dönümü kapsamında, ´Öğretmen olmak´ konulu söyleşi yaptı. 25 yıl öğretmenlik yaptığını anlatan Nebih Nafile, öğretmenliği süresince edindiği tecrübelerden yola çıktığı değerlendirmesinde şunları söyledi: 'Aslında hepimiz birer öğretmeniz, en iyi öğretmen annedir, babadır. Çocuklarımıza iyiyi-kötüyü, sevgiyi, kısaca insana dair tüm güzellikleri öğrettiğimiz ilk yer, ailedir.'
'Güneş hepimiz için; Su duruluğu; Yarına on kala' adlı kitaplarını imzalayan Nafile, şiir ve türkünün kardeş olduğunu belirterek, şiir okudu ve sazıyla ´Nem kaldı; Turnalar' gibi türküleri de seslendirdi.
Dernek başkanlarından Mehmet Berkyürek´in açış konuşması sonrası toplantıda konuşan öğretmen Recep Yıldırım da, Özdemir Asaf´ın 'dünyanın en değerli kitabı alfabedir 'sözü anımsattı ve insanın ancak bir öğretmen aracılığıyla öğrenebildiğini ve bu durumun öğretmenliği en önemli meslek yaptığını ifade etti. Reyhan Su Dönmez adlı çocuk da, “Öğretmen” adlı şiiri okudu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00