Öğretmen, mahkeme kararıyla ´eski görevine´

Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, Arsuz´un Arpagedik Ortaokulu öğretmeni ve sendikalarının üyesi Seda Demirel´in görev yeri değiştirilmesinde mahkemenin yürütmeyi durdurduğunu belirtti.

EĞITIM 19.01.2022 17:45:07 0
Öğretmen, mahkeme kararıyla ´eski görevine´

Akın Bodur/İskenderun

Görev yeri değişikliğinin ´hukuksuz´ olduğunu ve öğretmen Demirel´in verdiği mücadele sonucunda Hatay İdare Mahkemesi kararıyla eski görev yerine geri döndüğünü belirten Yanık, şu açıklamayı yaptı: '2019-2020 eğitim Öğretim Yılında Arpagedik Ortaokulunda açılan ´destekleme ve yetiştirme kurslarında´ görevlendirilecek öğretmenlerin belirlenmesi hususunda veli ve öğrencilerden alınan dilekçeler yok sayılarak, okul idaresi tarafından mevzuata uymayacak şekilde kurslar açılmış, öğretmen görevlendirmeleri yapılmıştı. O dönemde okul idaresi ile iletişime geçilmiş, üyemizin tamamen mevzuat çerçevesinde haklı olduğunu yapılan işlemin mevzuata aykırı olduğu, bu hukuksuzluğun giderilerek mevzuata uygun işlem yapılması istenmişti.
Ancak okul idaresi her türlü girişimi yok sayarak hukuksuzluğuna devam etmişti. Bunun üzerine üyemiz anayasal hakkını kullanarak, Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe ile başvuruda bulunmuş yapılan yanlış işlemin düzeltilmesini talep etmişti. Dilekçe üzerine Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen muhakkik, ´anayasadan kaynaklanan´ dilekçe hakkını kullanan üyemize adeta bir ceza vererek, yerinin değiştirilmesini teklif etmiş, bu teklif üzerine de üyemiz Demirel Hatay Valiliği tarafından Arsuz Nergizlik Ortaokuluna İngilizce Öğretmeni olarak atanmıştı. Bu işlemin iptali için Hatay İdare Mahkemesine üyemiz dava açmış, açmış olduğu dava sonucunda yapılan işlem hukuka aykırı bulunarak iptal edilmişti, kazanılan bu hukuk zaferiyle üyemiz Seda Demirel, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılının 2. döneminde Arpagedik Ortaokulunda görevine başlamıştı. Bu kararın yanlış olduğu kanaatiyle Hatay Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Adana Bölge İdare Mahkemesine itiraz etmişti. Adana Bölge İdare Mahkemesi 1. Dava Dairesi, vermiş olduğu kararla Hatay İdare Mahkemesinin vermiş olduğu kararı doğru bularak, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğünün itirazını temyiz yolu kapalı olmak üzere reddetmiştir. Bu bize ´yanlış hesap Bağdat´tan döner´ sözünü hatırlatmıştır.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23