Öğretmen 3 gün rapor aldı

İngilizce öğretmeni A.Ö.’nün okulda dövülmesine kentte örgütlü olan 3 eğitim sendikasından ortak tepki geldi.

HATAY 11.11.2022 16:50:00 0
Öğretmen 3 gün rapor aldı

Akın Bodur/İskenderun
İskenderun'da okul bahçesinde bir öğrencinin abisi tarafından dövülen başka bir öğrenciyi korumaya çalışan İngilizce öğretmeni A.Ö, aynı kişi tarafından darp edildi. Öğretmenin okulda dövülmesine kentte örgütlü olan 3 eğitim sendikasından ortak tepki geldi. 

Eğitim İş Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Ateş, "Nuri Üysen Ortaokulu'nda öğrenim gören bir öğrenci, sivil bir şahıs tarafından okul bahçesinde dövülmüş. O sırada bahçe nöbetçisi olan bir üyemiz olaya müdahale etmiş, öğrenciyi, şahsın elinden güçlükle kurtarmıştır. Aynı şahıs, müdür yardımcısının odasında eline metalden yapılmış kalemi öğretmenimize saplamak istemiş, bunu başaramayınca da bu sefer şahıs, öğretmeni insafsızca darp etmiştir" dedi.

Nuri Üysen Ortaokulu'nda bir İngilizce öğretmeninin, bir öğrencinin abisi tarafından darbedilmesine tepki gösteren Eğitim İş Hatay 2 Nolu Şubesi üyeleri, olayın meydana geldiği okulunun önünde basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına Eğitim İş Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ateş, Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal ile okul öğretmenleri katıldı.

Öğretmen A.Ö'nün darp nedeniyle 3 günlük rapor aldığını ve suç duyurusunda bulunduğunu belirten Ateş, "Yapılan bu saldırıyı ve bu saldırının failini esefle kınıyoruz" diye konuştu. Ateş, siyasi iktidarın, öğretmenleri itibarsızlaştırma politikalarının da bir sonucu olarak eğitimcilere yönelik şiddet eylemlerinin son günlerde giderek arttığını kaydetti. Mesleğe hakaret niteliğindeki Öğretmenlik Meslek Kanunu’na dair iptal başvurusunun görüşüldüğü Anayasa Mahkemesi önünde tuttukları nöbetin, ağır bir şiddetle bertaraf edilmeye çalışıldığını dile getiren Ateş, "Genel başkanımız Kadem Özbay ve MYK üyelerimiz darp edilerek, hakaretlere maruz kalarak, ters kelepçeyle gözaltına alınmıştır. Uyuşturucu baronlarının, ihale hırsızlarının sırtı sıvazlanarak gözaltına alındığı bir ortamda, Başöğretmen’in eğitim neferlerine bu muameleyi reva gören anlayışın sonucu olarak öğretmenler, bu şekilde toplumda itibarsızlaştırılmaktadır" diye konuştu.

"Saldırı, tüm öğretmenlere yapılmış bir saldırıdır"

Ateş, itibarsızlaştırmaların sonucu olarak öğretmenlere yönelik üzücü hadiseler yaşandığını belirterek, şöyle devam etti:

"Nuri Üysen Ortaokulu'nda öğrenim gören bir öğrencimiz, haddini bilmez sivil bir şahıs tarafından üstelik okul bahçesinde dövülmüştür. O sırada görevini özveriyle yapan bahçe nöbetçisi olan bir üyemiz, olaya müdahale etmiş; öğrencimizi, şahsın elinden güçlükle kurtarmıştır. Aynı şahıs, müdür yardımcısının odasında eline metalden yapılmış kalemi alarak öğretmenimize saplamak istemiş, bunu başaramayınca da bu sefer bu haddini bilmez, kendini bilmez, kadir kıymet bilmez şahıs; öğretmenimizi insafsızca darp etmiştir. Yapılan bu saldırıyı ve bu saldırının failini esefle kınıyoruz ve buradan çok net bir şekilde ifade ediyoruz. Ey kendini bilmez şahıs! Hadi kadir kıymet bilmiyorsun, sevgi şefkat nedir bilmiyorsun ama görüyoruz ki haddini de bilmiyorsun. Bu yaptığın alçak saldırı, tüm öğretmenlere yapılmış bir saldırıdır. Bu yaptığın davranış, İskenderun halkına da bir hakarettir. Bu durumu, bu davranışı öğretmenlerin, velilerin kabul etmeyeceği gibi bu fiil, İskenderun halkı tarafından da asla kabul görmeyecektir, esefle karşılanacaktır. Bunu kimse kabul edemez, buna kimse burada sessiz kalamaz. Şunu bil ki, sendikamızın bölge ve genel merkez avukatlarıyla ve tüm öğretmenler olarak bu olaya müdahil olacağız."

"Öğretmenin öğrencisini koruması suç mu?"

"Bir öğretmenin öğrencisini koruması suç mudur?" diye soran Eğitim İş Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ateş, "Öğrencisine şiddet uygulayan bir hadsize bu davranışın doğru olmadığını ifade etmesi suç mudur? Hiçbir sebep, şiddete gerekçe olamayacağı gibi hiçbir özür de öğretmenimize uygulanan bu şiddetin cezasız kalmasına yeterli olmayacaktır. Olayın faili olan şahıs hakkında suç duyurusu yapılmış durumdadır. Açılacak davanın anbean takipçisi olacağımızı ifade ediyor, Eğitim-İş olarak öğretmene şiddet eyleminin her zaman karşısında duracağımızı ve tepkimizi tüm demokratik yollarla ortaya koyacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz" diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: Öğretmen rapor

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19