Öğretmendi, pandemide işletmeci oldu

Asıl mesleği çocuk gelişimi öğretmenliği olan Nergis Aşkar (30), pandemi sürecinde oluşan işsizlik ve bunun yansıması olarak geçim sıkıntısının kendisini farklı arayışa yönlendirdiğini belirtti.

GÜNCEL 10.11.2021 17:11:19 0
Öğretmendi, pandemide işletmeci oldu

Nesrin Geyik/İskenderun

 Yakın çevresine ürün pazarlamaya başlayarak geçimini sağlayan Aşkar, geçen ay kendi dükkanını açtı ve işletmeci oldu.
Önceleri yakın çevresine makyaj malzemeleri satmaya başladığını, birçok arkadaşı ve akrabası ile çevresinin, kendisine destek olmak için alışveriş yaptığını anlatan Aşkar, 'İhtiyaçları olmasa da bana destek olmak için aldılar. Hiç kimsenin istediği bir şeye ´hayır yok satmıyorum´ demedim, ne istedilerse buldum, buluşturdum ve teslim ettim. Yeri geldi aldığım ürünü aynı fiyata sattım. Satış çevrem gün geçtikçe genişledi ve istekler artmaya başladı. Yapabileceğim ve bulabileceğime inandığım hiç birseye elimde yok demedim, amacım okullar açılana kadar evde boş oturmamak, oyalanmak zaman geçirmekti, ancak başımıza gelen kötü bazı olaylar üzerine okula bir süre ara vermek zorunda kaldım. Kötü zamanlar atlattım, ama isyan etmedim. ´Her işte bir hayır vardır´ dedim ve oyalanmak için girdiğim bu yola devam etmeye karar verdim' dedi.

Makyaj malzemesi pazarlaması ile başladığı çalışmasını saksı kalıplarını taş tozu ile boyayarak satışa kadar geniş bir yelpazeye yaydığını, hediyelik objelerde kişiye özel tasarımlarla sayfasına olan ilgiyi arttırdığını da sözlerine ekleyen Aşkar, 'Kendi parasını kazanmak isteyen kadınlara makyaj malzemesi, saksı boyama ile para kazanabileceklerini aşılayıp, destek verdim bunu para kazanmak için değil, kadınların her işi yapabileceklerini, kimseye ihtiyacı olmadıklarını anlasınlar ve güçlerini eline alsınlar diye yaptım. Şimdi emeklerimin karşılığını yavaş yavaş alıyorum. Arkamda bana inanan, güvenen, destek veren o kadar güzel bir kitle var ki her gün daha iyiye en iyiye varmak için çalışıyorum. Mağazamızda makyaj malzemeleri, takı toka, hediyelik eşya, alçı boyama, çiçek, magnet, doğum günü organizasyonu, palyaço, nişan organizasyonu, kına organizasyonu, kına nedimeleri, hastane süsleme, baby shower, tasarım ve baskı aradığınız herseyi Nerghisce de bulmak mümkün. 17 ekim´de kendi dükkanımı açtım. Sadece satış değil, iş imkanı da sağlıyoruz' değerlendirmesini yaptı. Kendisine destek olanlara teşekkür eden Aşkar, yaşadığı olumsuzluklara karşın pes etmediğini ifade etti ve herkesin vazgeçmeyip çalışmayı denemesi gerektiğini, attıkları adımlardan emin olmaları gerektiğini ifade etti.


Anahtar Kelimeler: Nergis Aşkar nergisce

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57