Öğretmenevi temeli atıldı

42 oda ve 84 yataklı olacak

GÜNCEL 29.09.2021 18:49:08 0
Öğretmenevi temeli atıldı


İskenderun/SES

İskenderun´da yapımı planlanan öğretmenevi temeli törenle atıldı. İş insanı Ersin Şahin tarafından babası adına yaptırılacak olan İskenderun Ögretmenevinin temel atma törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan da katıldı.
Hatay Milletvekilleri Bayram Türkoğlu, Abdulkadir Özel, Suzan Şahin, İSTE Rektörü Tolga Depci, Hatay Vali Yardımcısı Yusuf İzci, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Hatay İl Milli Eğitim Müdürvekili Mesut Çerko, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının il ve ilçe yöneticileri ile kurum müdürlerinin de katıldığı temel atma töreninde konuşan İskenderun Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, 'Öğretmenevi, İskenderun 3. mıntıka 1622 nolu parsel üzerine 638 metrekare alana inşa edilecek. Öğretmenevi,bodrum katı, giriş katı, 4 normal kat ve teras katından oluşacak. Bodrum katında sığınak ve mutfak bölümleri, giriş katında 1 adet idare odası, resepsiyon, lobi, bay-bayan kuaförü ve toplantı salonu, birinci katta 1 adet idari oda, bay-bayan mescitleri, muhasebe odası, kahvaltı ve yemek salonu bölümleri, ikinci, üçüncü ve dördüncü katlarda her katta biri süit olmak üzere 14 oda bulunacak ve toplamda 42 oda olup 84 yatak kapasitesine sahip olacak. Teras katında ise kafe ve restoran yer alacaktır' dedi.
Öğretmenevi inşaatını yaptıran iş insanı Ersin Şahin ise, babası Nevzat Şahin´in adına öğretmenevini yaptırdıklarını belirtti. Hatay Valisi Doğan da şöyle konuştu: 'Hayırlı bir iş için bir araya geldik, Ersin beye şükranlarımızı sunuyorum. Ersin bey gerçekten Hatay´da hayır konusunda yarışan bir kardeşimiz. Ne zaman ki bir ihtiyaç hasıl olsa kendisiyle irtibata geçtiğimizde hiç tereddüt etmeden imkanları ölçüsünde hayrını yapmakta. Yine bir yatırım, babasının adına bir tesis yapmak istediğini ifade ettiğinde bizler de, İskenderun´da öğretmenevi ihtiyacının olduğunu söylediğimizde, seve seve bunu yapabileceğini söyledi. Valilik olarak ihalesini yaptık ve bugün temelini atmış olacağız. Ersin bey ihale yapmadan önce buranın yatırım bedelini valiliğin hesabına yatırdı, dolayısıyla müteahhit ne kadar hızlı çalışır, kaliteli hizmet üretirse buranın açılması da o kadar hızlı olur diye düşünüyorum. Biz devlet olarak eğitim sektörüne önemli yatırımlar yapıyoruz, okulları gezdiğinizde gördüğünüz gibi eğitimin her türlü donanımına sahip okullar, sınıflar yaptık. Öğrenci sayılarına baktığımızda sınıflardaki eski 70´li, 80´li sayılar 20´li, 30´lu sayılara düştü, İlde Suriyeli öğrenciler olmasına rağmen sınıflardaki öğrenci mevcudu 30´lu, 40´lı rakamları geçmemekte. Hatay´a son birkaç yıl içerisinde Milli Eğitim Bakanlığının çok ciddi yatırımları oldu. Amacımız çocukların iyi bir eğitim alabilmesi ama eğitim camiasının temel faktörü öğretmenler, öğretmenlere sosyal hakları, konforları ve geleceğe daha güvenle bakabilmeleri konusunda onlara her türlü önemi ve desteği veriyoruz.'
Vali Doğan, törene katılan protokol üyeleri ve iş insanı Şahin ile birlikte butona basarak, öğretmenevi temelini attı.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00