Öğretmenler tarihi mekânda buluştu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 24 Kasım Öğretmen Günü nedeniyle ülkenin 6 pilot ilinde uygulanan ve bunlardan biri Hatay olan “Öğretmenler Tarihi Mekânda Buluşuyor” projesi Belen´de yapıldı.

GÜNCEL 27.11.2018 11:14:21 0
Öğretmenler tarihi mekânda buluştu

İskenderun/SES

 Belen Kanuni Sultan Süleyman Kervansarayı´nda yapılan etkinlik, Belen Milli Eğitim Müdürlüğü, Belen Kaymakamlığı ve belediye işbirliğiyle gerçekleştirildi. Etkinliğe, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Kurt, Belen Milli Eğitim Müdürü Bekir Şahan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile öğretmenler de katıldı. Yörede özel eğitim veren Bahçeşehir Koleji öğretmenlerinin müzik dinletisiyle başlayan etkinlikte, Belen´de dereceye giren öğretmen ve öğrencilerin resim sergisi de gezildi. Köy enstitüleri, öğretmen okulları fotoğraf sergisinin de açıldığı etkinlikte, Bahçeşehir Koleji öğretmenleri 'Zeybek' oynadı ve 'Geçmişten günümüze eğitimde inciler' adlı drama oyununun sahneledi.
Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu belirten Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, 'Eğitim hizmetinin icraatçıları öğretmenler, çocuklarımıza doğru eğitim vererek, onları vatana millete hayırlı olmalarını sağlıyor. Bir milletin yükselmesi hiç şüphe yok ki o insanların eğitim düzeyiyle anlaşılır. Geleceğin asıl sahibi olan gençlerin kendilerini bulduğu hayat yolunda ışık olan öğretmenlerimize teşekkür ediyor ve Öğretmenler Günlerini tebrik ediyorum' açıklamasını yaptı. Milli Eğitim Müdürü Bekir Şahan da “Öğretmenler Tarihi Mekânda Buluşuyor” projesini hakkında yaptığı değerlndirmede, ülkede seçilen 6 pilot ilde Hatay olduğu ve Belen´de tarihi mekân olarak Kanuni Sultan Süleyman Kervansarayı´nın seçildiğini ifade etti.
Belen Belediyesi de kentte görev yapan öğretmenlere Göçmen Restoranda yemek verdi. Yemekte, öğretmenlerin gününü kutlayan Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, 'Türk eğitim dünyasına en önemli katkıları sağlamış Atatürk´ün ilk kez Türk alfabesini tanıtırken çekilmiş olan ve hepimizin hafızalarında yer edinmiş fotoğrafında kara tahtaya harfleri yazarken geleceğin temelleri atılmıştır. Sizler, yarınların doktorlarını, mühendislerini, başbakanlarını, cumhurbaşkanlarını verdiğiniz eğitimle oralara getirmiş kutsal bir mesleği yerine getiriyorsunuz. Yarının yegâne sahibi gençlerimizin yol göstericisi olan öğretmenler sayesinde, çocuk ve gençlerin yarınlarında öz benliklerini bulması, doğru yolda ilerlemesi ve sonunda sağlam adımlar atmayı öğrenmiş, kendinin farkında ve ülkesi için çabalayan bir birey haline dönüşmesi sürecinde şüphesiz ki en önemli yapı taşı olmuştur. Okulun ilk gününden son gününe kadar, neredeyse yaşam boyu yetecek bilgiler öğreten, bir çocuğun karakter ve kişiliğinin oluşması için var gücüyle çabalayan, ülkemizin dört bir köşesinde işini sevgiyle yapan ve bundan asla şikâyet etmeyen eli öpülesi emektar öğretmenlerimize Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından söylenmiş ve O, ´Öğretmenler; yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır´ demiştir. Hz. Ali´nin 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' sözü ile de öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha anımsatmak istiyorum' diye konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00