Öğretmenler Günü kutlanıyor

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlanıyor.

EĞITIM 24.11.2022 10:00:00 0
Öğretmenler Günü kutlanıyor

Antakya/SES
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, güne ilişkin mesajında şu ifadelere yer verdi: “Öğretmenler, bir milletin, ülkenin kaderini omuzlarında taşıyan kahramanlardır. Bir ulusun muasır medeniyetler düzeyine erişebilmesi; eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ancak mesleğine dört elle sarılan öğretmenlerle mümkündür. Onun içindir ki öğretmenlik sadece bir meslek olmaktan öte umudun, başarının ve çağdaşlığın adıdır. Öğretmenlerimiz, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı sizden yine fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmenizi isteyecektir. Cumhuriyetin değerleriyle büyüyen, Atatürk ilke ve inkılaplarını içselleştiren, temel hak ve özgürlüklere saygı duyan bireyler ülkemizi ileriye taşıyacaktır. Bunun için sorumluluğunuz büyük ve alın teriniz kutsaldır. Ekonomik zorluklar altında ezilen, mali ve özlük haklarını alamayan öğretmenlerimizin sorunlarını biliyoruz. Eğitim neferlerimizin uzman öğretmenlik sınavı gibi onur zedeleyici bir sisteme maruz bırakılmasını ise asla kabul etmiyoruz. Bizler emek ve çabalarınızın karşılığı için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız. Hak ettiğiniz değeri göstermeye devam edecek, türlü fedakârlıklarla yaptığınız mesleğinizi daha da yüceltmek için çalışacağız. Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giden, mesleğine ömrünü adayan öğretmenlerimizin, öğretmen adaylarımızın gününü kutluyor, şehit öğretmenlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum."
Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz ise şu değerlendirmede bulundu: "Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren, ülkemizin çağdaş bir eğitim sistemine kavuşması amacıyla eğitim alanında başlatılmış olan reformlar bugün hala devam etmektedir. Ülkemizdeki insan kaynaklarının en verimli şekilde kullanılabilmesi için öğretmenlerimiz; bin bir zorluk içerisinde ve fedakârlık göstererek yurdumuzun dört bir köşesinde geleceğimizin teminatı gençlerimize kalkınmanın, ilerlemenin, bilimin ve medeniyetin ışığını yaymaya çalışmaktadır. Milli birlik ve bütünlüğün sağlanmasında en önemli aktörlerden biri olan öğretmenlerimiz, aynı zamanda gençlerimizin ve çocuklarımızın ahlaki erdem ve insani değerlere ulaşması konusunda da çok önemli roller üstlenmişlerdir. Öğretmenlerimiz, içinde bulunduğu şartlar ve imkânlar ne olursa olsun öğrencilerimize en etkili eğitim-öğretimi vermeye; onları bilgili, donanımlı ve çağdaş düşünebilen bireyler olarak yetiştirmeye gayret etmektedir."
Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel de şu açıklamayı yaptı: "Mesleğini sonsuz fedakârlık ve emekle yapan öğretmenlerimiz, toplumumuzun geleceğine yön vermekte, yetiştirdiği nesiller aydınlık yarınlarımızı oluşturmaktadır. Sevgi, saygı, özveri ve sabırla yapılan bu mesleğin değeri çok büyük ve anlamlıdır. Bu yüzden çocuklarımıza bilimsel düşünceyi, sorgulamayı, araştırıp geliştirmeyi ve öğrendikleriyle yetinmemeyi öğreten eğitim neferlerine ne kadar teşekkür etsek de azdır. Hz. Ali’nin ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ sözü öğrenmenin ve öğretenin kutsallığını vurgulamaktadır. Biz de ilçemizin, şehrimizin ve ülkemizin her bir köşesinde bu kutsal göreve bir ömür adayan öğretmenlerimize omuz vermeye, onlarla birlikte olmaya devam edeceğiz.
Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ve ülkemizin aydınlık geleceği için yaşamlarını iyi nesiller yetişmesi için adayan tüm öğretmenlerimizin önünde saygı ile eğiliyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”


Anahtar Kelimeler: Öğretmenler kutlanıyor

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19