'Öğretmenlere korona testi yapılmalı'

Eğitim sen İskenderun Şubesi yönetimi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda 21 Eylül´de başlatılması planlanan yüz yüze eğitimle ilgili olarak sendikanın talep ve önerilerini sıraladı ve karşılanmasını beklediklerini ifade

GÜNCEL 11.09.2020 10:19:00 0

Akın Bodur/İskenderun

Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, 'Yüz yüze eğitime aşamalı, seyreltilmiş ve tam güvenli şekilde geçilmeli. Ayrıca; Yüz yüze eğitime başlayacak tüm öğretmenlere test yapılmalı, koruyucu malzeme temin edilmeli. Uzaktan eğitimi tercih edenler için destek noktaları belirlenmeli, erişim desteği sağlanmalı. 21 Eylül´den sonra içerisinde alanın öznelerinin temsilcilerinin bulunacağı süreci izleme kurulları merkezi olarak ve tüm il/ilçelerde kurulmalı. 21 Eylül´den sonra öğretmenlere uzaktan eğitim dışında görevler verilmemeli. Uzaktan eğitim, EBA kullanımı ve EBA canlı ders uygulamasında yaşanan sorunların tespiti ve çözümü için hızlıca bir çalışma başlatılmalıdır. Öğrencilerin eğitim süreci içerisinde tutulması temel amaç olmalıdır. Tüm kararlarda geniş bir toplumsal mutabakat aranmalıdır' açıklamasını yaptı.

Zabıtadan maske, mesafe denetimi
İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İçişleri Bakanlığının aldığı koronavirüs tedbirleri kapsamında ilçede denetimlerini sürdürdü. Belediyeden yapılan açıklamada, 'İçişleri Bakanlığı´nın maske takma zorunluluğu ile ilgili yayımladığı genelgenin ardından zabıta ekipleri denetimlerini sıklaştırdı. Esnafı ziyaret eden ekipler, işyerlerinin uyması gereken maske, mesafa, dezenfekte ve hijyen kurallarını uygulayıp uygulamadığını kontrol ederek, tespit edilen aksaklıklarla ilgili hatırlatmada bulunuyor. Kurallara uymayan işyerleri hakkında gerekli işlemler yapılıyor. İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların yoğun olduğu cadde ve sokaklarda denetimlerini sıklıkla sürdürecek' ifadesine yer verildi.

Koronalı anneler, çocuklarını emzirebilir
İskenderun´da özel sağlık hizmeti veren Gelişim Hastanesinin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sevcan Dablan, Covid-19 tanısı konulan annelerin, bebeklerini emzirmesinde sakınca olmadığını belirtti. Dr. Dablan, “Ülkede gittikçe artan koronavirüs salgını, anne adaylarını ve emziren anneleri endişelendirmektedir. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda Covid-19 virüsüne yakalanan annelerin; amniyotik sıvı, kordon kanı, anne sütü ve yenidoğan boğaz sürüntüsünde virüse saptanmamıştır. Yenidoğan gereksinimlere göre eşsiz besleyici özelliği olan anne sütü, bebeği koruyan biyoaktif maddeler, büyüme gelişmeyi etkileyen hormon ve büyüme faktörleri ümmin sistemi düzenleyen faktörler ve antieflamatuar maddeler içerir. Dünya Sağlık Örgütü´nün önerisiyle uygun tedbirler alınarak, Covid-19 geçiren anneler bebeklerini emzirebilir. Anneler, emzirme öncesi ve sonrası, 20 saniye boyunca ellerini sabunlamalı ve bol su ile yıkamalıdır. Anne, maske kullanmalı ve maskesini düzenli olarak değiştirmeli. Annenin bulunduğu ortam iyi havalandırılmalı. Anne, bol sıvı tüketmeli, dengeli beslenmeli ve düzenli uykuya dikkat etmeli. Anne, sütünü sağacaksa, ellerini yıkamalı ve kullandığı malzemeleri uygun şekilde temizlemelidir. Anne, göğsüne gelecek şekilde öksürüp, hapşırdıysa göğsünü yıkamalıdır. Anne ve bebeğin bulunduğu ortamın yüzeyleri, düzenli temizlenerek, dezenfekte edilmelidir' açıklamasını yaptı.

İlk koronavirüs aşısı Sputnik V dolaşımda
Dünyanın ilk koronavirüs aşısı Sputnik V´nin ilk partisi dolaşıma girdi. Gamaleya Ulusal Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Merkezi tarafından geliştirilen Sputnik V aşısının ilk partisinin dolaşıma girdiği açıklandı. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Rusya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 'Rusya Sağlık Bakanlığı Gamaleya Ulusal Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Merkezi tarafından yeni koronavirüs salgınının önlenmesine yönelik geliştirilen ´Gam-COVID-Vac´ (Sputnik V) aşısının ilk partisi, Roszdravnadzor laboratuarlarında gerekli kalite testlerini geçti ve dolaşıma açıldı' ifadelerine yer verildi. Sputnik V´nin 11 Ağustos´ta tescillenmesinin ardından, aralarında BAE, Suudi Arabistan, Endonezya, Filipinler, Meksika, Brezilya ve Hindistan´ın bulunduğu en az 20 ülke, aşıyla ilgilendiklerini açıklamıştı.

Kronik hastaların rapor süresi uzatıldı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, normalleşme sürecinde de kronik hastaların 1 Ocak itibariyle süresi dolan sağlık raporları ve reçetelerinin ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacağını açıkladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, yazılı açıklamasında, 'Kronik hastalığı nedeniyle sağlık raporuna dayalı olarak ilaç ve tıbbi malzeme alan hastalarımızın, yeniden reçete düzenletmelerine de gerek kalmayacak. Kronik hastaların ve yüksek risk grubunda bulunanların reçete yazdırmak için sağlık hizmeti sunucularına başvurma zorunluluğu geçici olarak ortadan kaldırıldı. Bu sürede ilaç ve tıbbi malzeme bedeli de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanacak. Bu kapsamda, daha önce 1 aylık verilen ilaçların da 3 aylık olarak verilmeye devam edilecek. Ayrıca kronik hastalığı bulunanlar ile kronik hastalık nedeniyle idari izinli sayılan kişilerin, ilaç ihtiyacının karşılanmasında 1 Ocak itibariyle MEDULA sisteminde kayıtlı olan raporları da geçerli olacak. Engelli ve yaşlı aylığı ile evde bakım yardımlarında, süreli engelli raporu bulunan hastaların mevcut raporlarının da ikinci duyuruya kadar geçerliliği devam edecek' ifadesine yer verdi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57