"Öğretmenlik en kutsal mesleklerinden biri"

Mustafa Kemal Atatürk'e Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanının verildiği tarih olan 24 Kasım, Hatay’da da Öğretmenler Günü olarak çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

EĞITIM 24.11.2022 18:05:00 0

Hatay Valisi Rahmi Doğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Hatay Kültür Merkezinde hazırlanan kutlama programına katıldı. Saat 09.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından kutlamalara, Meclis Kültür ve Sanat Merkezinde devam edildi. Etkinliğe, Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Vali Yardımcısı Harun Kaya, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, İl Jandarma Komutanı Mustafa Bakçepınar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, kurum müdürleri, STK temsilcileri ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, mesleğe yeni başlayan ve emekli olan öğretmenlerimizi temsilen konuşan öğretmenlerimizden sonra, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.  

İl Milli Eğitim Müdürü Büyük de, “Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere görevi başında şehit olan ve vefat eden öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hali hazırda görevi başında bulunan öğretmenlerimizi ise saygıyla selamlıyorum. Bugün İlimizde görev yapmakta olan 23 bin öğretmen arkadaşlarımla yoğun bir şekilde ve yaklaşık 420 bin öğrencimiz ile birlikte eğitim-öğretime devam etmekteyiz. Başöğretmenimizi açtığı yolda Sayın Valimizin liderliğinde birlik ve beraberlik içerisinde eğitimde başarı noktasında yoğun bir şekilde çalışmaktayız” diye konuştu.

Program, konuşmaların ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni ile devam etti. Hatay Fen Lisesi öğrencisinin şiir okumasından sonra,  emekli  öğretmelere Hizmet Şeref Belgeleri verildi. Akabinde 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Vali Rahmi Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve beraberindeki öğretmenlerimizi makamında kabul etmesiyle son buldu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19