OHAL, sorunları çözmedi

CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, ülkenin 18 aydır OHAL ve Kanun hükmünde Kararnamelerle (KHK) ile yönetildiğini, ancak bunun hiçbir sorunu çözmediğini ifade etti. Yüksel, 'OHAL bir kamburdur. Bu kamburu ülkeden kaldırmak lazım' dedi

SİYASET 16.01.2018 17:19:22 0
OHAL, sorunları çözmedi

Akın Bodur/Belen

Belen´deki Teras Cafe´de düzenlediği kahvaltılı toplantıda gazeteciler ve partilileriyle biraraya gelen CHP Belen İlçe Başkanı Yüksel, ülkenin 18 aydır olağanüstü hal (OHAL) uygulamasıyla yönetildiğini ifade ederek, 'Olağanüstü bir süreçten geçtik, doğru. Ancak ülkeyi o noktaya getirenler de belli. Ama 18 aydır OHAL ve KHK ile yönetilmeye karşın, hiçbir sorun çözülmedi. Bazı konularda geriye bile gitti. OHAL kamburdur. Ülkeyi bu kamburdan kurtarmak lazım. Ancak OHAL bunların hoşlarına gidiyor. Ülke yönetilmiyor, sadece bir bilinmeze doğru sürükleniyor' dedi. Yüksel, FETÖ terör örgütüne ülkeyi teslim edenler, o kesimin devletin kılcal damarlarına kadar girmesine izin verenler hakkında soruşturma açılmasını da istedi. Partisi CHP içerisinde FETÖ arayanların olduğunu belirten Yüksel, 'Mustafa Kemal´in, Atatürk´ün partisinden teörist çıkmaz. Çıkaramazsınız da' dedi ve ülkenin CHP ile politikasına ihtiyacı olduğunu savundu.

´İki ortak aynı kayıkta´
AKP-MHP´nin işbirliği ve ittifak kararını sitemle karşılayan CHP Belen İlçe Başkanı Yüksel, bunu iki ortağın bir kayığa binmesini benzetti ve ortaklardan birinin geçmişte 'Türkiye´yi birbirine düşüren, toplumu kamplara bölüyorsun. Kürt devletine açık kapı bırakıyorsun. Milleti 36 parçaya bölüyorsun. Senden cumhurbaşkanı olmaz' dediğini savundu. TSK´ya kumpas kuranlardan, Habur´da çadır mahkeme kuranlardan cumhurun başkanı olamayacağının kayıktaki bir ortak tarafından ifade edildiğini belirten Yüksel, 'Cumhuriyet tarihimizde ilk kez topraklarımız istila edilmiş durumdadır. Ege Denizindeki 18 ada işgal altında ama yetkililerden ses yok. ´Türkiye´yi yönetenlerden çıt yok. Dut yemiş bülbül gibi sesleri çıkmıyor. Bunlardan ne milli olur, ne de yerli olur. Olsa olsa gayrimilli olur' dedi. İki ortağın bindiği kayığın su aldığını ve bilinmeze doğru sürüklendiğini savunan CHP Belen İlçe Başkanı Yüksel, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Nereye giderseniz gidin. Nerede batarsanız batın, ama bu vatanı batırmanıza, vatanseverler izin vermeyecektir.'

´Tarımı dışıraya bağlı bir ülke bağımsız olamaz´
Yılın ilk basın toplantısını yaptığını anlatan ve belirlenen asgari ücretin yetersiz olup, bu ücretle çalışanların açlığa ve yoksulluğa mahkum edildiğini ifade eden Yüksel, ülkede ekonominin de kötü olduğunu, kendi kendine yeten tarım ülkesiyken, günümüzde 133 ülkeden sebze-meve ithal etmeye başladığınızı söyledi. Fevzi Yüksel, 'Tarımı dışıraya bağlı bir ülkenin, bağımsızlığından söz edilemez' diye konuştu. 2016 yılında 60 bin ailenin malvarlığını yurtdışına taşıdığını, zenginlerin, öğrenci ve aydınların ülkeden gitmeye çalıştığını savunan Yüksel, göçün nedeninin umutsuzluk ve çaresizlik olduğunu belirtti.

´10 Ocak bayram değil´
Mustafa Kemal Atatürk´ün annesi Zübeyde Hanım´ı ölüm yıldönümünde; Nazım Hikmet´i de doğum gününde okuduğu dizelerle anan CHP Belen İlçe Başkanı Yüksel, geçtiğimiz günlerde de Çalışan Gazeteciler Gününün kutlandığını anımsattı ve şöyle konuştu: '10 Ocak, bayram değildir. Gazetecilerin yaşadığı acı ve ızdıraplar da biliniyor, yaşanıyor. Bugün basının hür bir biçimde haber yaptığını söylemek mümkün değil. Tutuklanan, işinden atıla gazetecilerin olduğu bir süreçte bayramdan söz etmek de mümkün değildir. Ancak er geç basın hür, özgür ve halkın haber alka özgürlüğünün yanında olacaktır' diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: OHAL sorunları çözmedi

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00