Oktay, mobilyacılarla buluştu

Hatay´a gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman ve Abdulkadir Özel ile protokol tarafından 22 Nisan´da havaalanında karşılandı.

GÜNCEL 22.04.2022 21:42:21 0
Oktay, mobilyacılarla buluştu

 Antakya/SES

Antakya´da Hatay Valiliğini ziyaret eden Oktay, burada, Hatay Vali Yardımcıları ve tören mangası tarafından karşılandı; Valilik Şeref Defterini imzaladı, Hatay Valisi Rahmi Doğan´ı, makamında ziyaret ederek Hatay´la ilgili brifing aldı.

Valilikteki basın açıklamasında, Ramazan´da vatandaşlarla kucaklaşmak, dertleri, sevinçleri ve kederlerini dinlemek için Hatay´a geldiğini, Hatay´ın birçok medeniyeti içinde barından, ev sahipliği yapan ve bu farklılıklara rağmen biz olmayı başaran bir şehir olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “Asıl barış mesajlarının Türkiye´nin de ötesinde dünyaya verileceği şehrin Hatay olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla mübarek ramazan ayı vesilesi ile de böyle güzel bir şehrimizde bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyor, tüm Hataylı kardeşlerimize yürekten selam ediyorum' dedi. Vali Doğan´dan detaylı brifing aldığını belirten ve Hatay´ın önemli bir sanayi ve tarım şehri, demir çelik üretiminde Türkiye birincisi olduğunu, mobilya şehri olma yolunda da çok ciddi adımların atıldığını, yaş sebze ve meyve üretiminde, ihracatında Antalya ve Mersin´den sonra yaş sebze ve meyve ihracatında 3. sırada yer aldığını ifade eden Oktay, “Türkiye´nin 2023 ihracat hedefleri ile ilgili de baktığımızda 4,5 milyar doları aşan ciddi bir ihracatı olan bir şehir' diye konuştu. Covid-19, Rusya-Ukrayna Savaşı´yla tarımın öneminin öne çıktığını anlatan Oktay, “Tarım zaten stratejik bir alandı ama bu öyle bir hal aldı ki neredeyse savunma sanayisinin önüne geçmiş durumda. Hatay´ın üzerinde çok ciddi bir sorumluluk var. Dünyada gıda ürünleriyle, tarım ürünleriyle ilgili tedarik zincirinde yaşanan bir kırılma var. Bu negatif olarak algılanabilir ama Hatay olarak baktığımızda çok pozitif olarak fırsatlar sunuyor. Konya´da da biz bunu öngörmüştük ve Tarım ve Orman Bakanlığımızla çok yoğun çalışmalarımız var. Cumhurbaşkanımızın özellikle çok yakından takip ettiği ve verdiği direktifler var. Bu konuda Hatay´da da muhteşem bir potansiyel var. Bizim bu potansiyeli inşallah gerek aldığımız birim başına ürün bazında, gerekse de özellikle bu yıl aldığımız yağışla bütün Türkiye´de ekilmemiş yer kalmasın istiyoruz. Bu Hatay için birincil derecede önemli, inşallah bunun da böyle olacağını görüyoruz, ümit ediyoruz. Yetkililerden aldığımız bilgiler bu doğrultuda' değerlendirmesini yaptı. Büyük Karaçay Barajı´nın tamamlandığını belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, şunları söyledi: 'Hatay, demir-çelikte ve narenciyede öncü ilimiz olduğu gibi erkek ayakkabı üretiminde de Türkiye´de en önde gelen bir şehrimizdir. Hatay´da 5 milyon zeytin ağacı bulunmaktadır. AK Parti iktidarı döneminde de zeytine verdiğimiz önem ve değer ile bunun sayısının artırılmasıyla ilgili çabalarımız, ağaç ve ormanlaşmayla ilgili çabalarımız zaten devam ediyor. Altınözü ilçemizde de zeytin ve zeytinyağı üretimi ile ilgili muhteşem bir potansiyel var. Hamdolsun Hatay, bu potansiyeli sonuna kadar değerlendiren bir ilimiz.'

Hatay´ın, okullaşma oranı anlamında Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu, 715 kilometrelik kara yolu ile 78 kilometrelik demir yolu ağı bulunduğunu, 3 kara, 11 deniz ve 1 hava hudut kapısı bulunduğunu ifade eden Oktay, planlanan Amanos Tüneli´ne ilişkin olarak da, 'Orada bir arzumuz var. Hem Hatay´ın kendi içerisindeki potansiyeli, diğer taraftan da Şanlıurfa´dan başlayarak Gaziantep ve Kahramanmaraş´ı, Hatay ile denizle, limanla buluşturacak bir proje. Bu proje, dönüşte çok yakinen takip edeceğimiz ve Cumhurbaşkanı´mızın da çok yakinen takip ettiği projelerden birisi' dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hatay Valisi Doğan ve protokolla birlikte, Antakya Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi´ni (MOBSAN) ziyaret ederek, esnaf ve çalışanlarla iftarda bir araya geldi. Burada konuşan Oktay, “Türkiye´nin en büyük Mobilya üretim üssü olan bu merkezi projelendirildiği günden bu yakından takip ediyor, Hataylı yerli firmaların başarılarıyla gurur duyuyoruz. Hâlihazırda faal durumda bulunan 6 sanayi sitesi ve 3 organize sanayi bölgesinde 20 binden fazla kişiye istihdam sağlanmaktadır. Biraz öncede ifade edildiği gibi 10 bin istihdam ve 500 milyon dolarlık ihracat hedefine MOBSAN´la en kısa sürede ulaşıyoruz, inşallah. Fakat bu hedefe ulaştıktan sonrasında sadece mobilya sektöründe hedef 1 milyar dolar ihracat olmalı' diye konuştu. Oktay, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Operasyonlarına ilişkin olarak da şunları belirtti: 'Bunu yaparken de kimsenin bir karış toprağında gözümüz olmadan, sınırlarımızda istikrarın sağlanması için yaptık. Hiçbir tehdide ve şantaja boyun eğmeden, en batıdan, en doğuya bütün havzayı terör örgütünden temizlemeye kararlıyız dedik ve bu kararımızdan asla geri adım atmadık. Ülkemizin sahadaki varlığıyla terör ve terörden beslenenler kaybetmiş, huzur ve barıştan yana olan herkes kazanmıştır. Bugün de aynı kararlılıkla Irak´ın kuzeyinde, Pençe-Kilit Harekâtımızı gerçekleştiriyoruz. Terörü nerede olursa olsun kaynağında kurutmaya ve sınırlarımızdan tüm terör unsurlarını temizlemeye kararlıyız. Harekâta katılan güvenlik güçlerimiz başta olmak üzere ülkemizin bekası için canını ortaya koyan tüm güvenlik güçlerimize, tüm askerlerimize muvaffakiyetler diliyorum. Pençe-Kilit Harekât bölgesinde şehit verdiğimiz kahraman askerlerimize Allah´tan rahmet, yakınlarına bir kez daha başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Bundan sonra da sınırlarımızın içinde ve dışında ülkemize yönelik tehditlere göz açtırmayacağız. Ülkemizde bulunan sığınmacıların güven içinde dönüşleri için de bölgede istikrarın sağlanmasına katkı vermeyi sürdüreceğiz.'

Oktay, AKP Hatay il binasında da AKP´li seçilmişler ve üyeleriyle bir araya geldi. Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, sosyal iletişim sitesinden yaptığı fotoğraflı paylaşımda şunlara yer verdi: 'Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay, AK Parti Hatay İl Başkanlığı binamızı ziyaret ederek il başkanımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve teşkilatımız ile bir araya geldi' ifadesine yer verdi. Sarı, Oktay ve beraberindekilerin Milli İrade Parkı Esnaf Kıraathanesinde de oda başkanları, esnaf temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet ettiğini belirtti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04