Okul yapımına ´protokol´

Hatay Valisi Rahmi Doğan, iş insanı Ersin Şahin ile yıkım kararı bulunan iki okulun yapım protokolünü imzaladı.

GÜNCEL 29.01.2020 09:58:20 0
Okul yapımına ´protokol´

Antakya/SES

 Protokolle, yıkım kararı bulunan Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu´nun yenilenmesi yapılacak. Vali Doğan, Progen Tohum A.Ş İşletmesi ile de Progen Fen ve Bilim Etkinlikleri Projesinin düzenlenmesi protokolünü imzaladı.
Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Defne´de bulunan Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu´nun yıkım kararının bulunması nedeniyle, iş insanı merhum Selim Nevzat Şahin´in oğlu Ersin Şahin tarafından okulun bulunduğu yere 24 derslikli okul yapımına ilişkin protokol Hatay Valiği Abdurrahman Melek Toplantı Salonunda imzalandı. Protokol imza törenine vali Doğan´ın yanı sıra, iş insanı Ersin Şahin ve Sevsen Şahin, Defne Kaymakamvekili Orhan Mardinli, Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ile ilgili kurum müdürleri de katıldı. Protokol töreninde konuşan vali Doğan, 'Nevzat Şahin´in oğlu ve eşi valiliğimize müracaat ederek, daha önce yapmış oldukları okula ilaveten yeni bir okul yaptırmak istediklerini belirtti. Bu yaptıracakları ikinci okul ile Şahin ailesine eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Yapılan bu hayırlar bir sadaka-i cariyedir. Şahin ailesi bu konuda çok bilinçli bir aile. Biliyorsunuz il olarak okul ihtiyacımız biraz fazla. İlde çok sayıda hayırsever iş adamları ve ailesi var. Hayırsever vatandaşlar bize bu yolculukta maddi ve manevi destek veriyor. Eğitime önem verip kaynak sağlayan tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum' değerlendirmesini yaptı.

Fen ve Bilim Etkinlikleri Projesi
Hatay Valisi Doğan, Progen Tohum işbirliğiyle düzenlenecek ´Progen Fen ve Bilim Etkinlikleri Projesi´´ protokolünü de imzaladı. Valilik açıklamasına göre, Progen Tohum A.Ş İşletmesi iş birliği doğrultusunda ortaöğretim öğrencilerinin hazırlayacağı bilimsel projeler arasından komisyon tarafın seçilen 20 projenin maddi olarak desteklenmesi ile ilgili protokol vali Doğan başkanlığında imzalandı. Valilik Abdurrahman Melek Toplantı Salonunda imzalanan protokol törenine vali Doğan´ın yanı sıra, Progen Tohum A.Ş. yetkilileri Ali Aykut Özbuğday ve Ömer Levent Sekban, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ile ilgili kurum müdürleri de katıldı. İmza töreninde konuşan vali Doğan, şu değerlendirmeyi yaptı: 'Bu protokol kapsamında bilim şenliği sponsorluğu ile ildeki öğrencilerin Progen laboratuvarlarında uygulamaları yerinde görmesine imkan sağlamış olacağız. Bu vesileyle hem öğrencilerimiz merakını gidermiş olacak hem de onların içinden çıkacak bilim adamlarını ve çalışacakları laboratuvarları görmüş olacak. O yüzden çok önemli bir protokol. Özel sektörün kamuyla yakın çalışıyor olması yeni bir açılım. Bu sayede hem kamuya hem de özel sektöre eleman yetiştirilmiş olacak. Progen de yüksek teknoloji ile çalışan firmaların başında geliyor. Birkaç hafta önce Progeni ziyaret ettim gerçekten çok disiplinli bir şekilde dünya pazarında önemli bir yer edinmiş ne yaptığını ve nereye gitmek istediklerini bilen bir ekiple çalışmalarını yürütüyorlar. Progen çok önemli bir kuruluş, özellikle tohum üzerine yoğun bir şekilde çalışıyorlar dünya pazarına açılmış ve pazarlarında da lider bir firma buradaki tesisleri laboratuvarları öğrencilere açıyor olmaları ayrıca bir anlam ifade ediyor.'
Progen yetkililerinden Özbuğday ise, ”Memleketin temel kalkınması üretime dayalıdır. Üretimin temelinde de fen ve teknolojinin gelişmişliği önemlidir. Ümit ediyoruz ki firma olarak bu pilot uygulamayla çocukların fen ve teknolojiye olan ilgisini desteklemiş oluruz. Hem bilime ve teknolojiye hem de araştırma ve geliştirmeye yönelirler. Bunun memleketimizin istikbali için önemli olduğuna inanıyoruz' diye konuştu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22