'Okul Hijyen Programı' deprem bölgesinde

İlk adımını 2011 yılında attığı Okul Hijyen Programı ile 11 yılı aşkın süredir çocukların okullarda hijyenik tuvaletlere erişimini destekleyen Domestos, program kapsamındaki çalışmalarını deprem bölgesine yönlendirdi.

GÜNCEL 18.06.2023 18:05:00 0

Türkiye'nin önde gelen temizlik ve hijyen markalarından Domestos, depremden etkilenen illerdeki geçici yaşam alanlarında çocukların hijyenik tuvaletlere erişmesine destek olduğunu duyurdu. Marka, çamaşır suyu bağışları ve hijyen ekipleri ile de konteyner ve çadır kentlerde sürdürülebilir hijyen için çalışmalarına devam edecek.

Domestos, deprem bölgesinde kurulan konteyner ve çadır kentlerdeki ortak tuvaletlerde sürdürülebilir hijyen sağlamak için çalıştığını duyurdu. 11 yılı aşkın süredir çocukların okullarda hijyenik tuvaletlere erişimini desteklemek için projeler gerçekleştiren marka; Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya'da konteyner ile çadır kentlere ürün bağışı yapıyor. Verilen bilgiye göre, aynı zamanda bölgeden istihdam edilerek oluşturulan hijyen ekipleri ile geçici yaşam alanlarında bulunan tuvaletlerde sürdürülebilir hijyen çalışmalarına katkı sunuyor.

Marka, ayda 15 bin şişe Domestos afet ve acil durumlar için yoğun kıvamlı çamaşır suyunu geçici yaşam alanlarındaki tuvaletlerin hijyeni için bölgeye ulaştırıyor. Marka tarafından bölgeye yönlendirilen hijyen ekipleri, konteyner ve çadır kentlerde her gün 230 bine yakın kişi tarafından kullanılan yaklaşık bin 500 tuvaletin temizliğini yapıyor.

11 yılı aşkın süredir Okul Hijyen Programı'nı sürdüren marka, program kapsamındaki çalışmalarını deprem bölgesine yönlendirdi. 4 ildeki geçici öğrenim birimlerinde toplam 12 konteyner tuvalet kuran marka, 5 binin üzerinde çocuğun hijyenik tuvaletlere erişimini destekliyor.

Domestos, Okul Hijyen Programı kapsamında Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) iş birliğiyle gerçekleştirdiği Eğlen, Öğren, Hijyen eğitimlerine de deprem bölgesinde devam ediyor. TEGV'nin Ateşböceği gezici ekipleriyle Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır ve Osmaniye'de 13 bine yakın çocuğun hijyen eğitimlerinden faydalanması hedefleniyor.


Anahtar Kelimeler: ' Hijyen Programı' deprem bölgesinde

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19