Okul ve cami arsası borç karşılığında hazineye

İskenderun Belediye Meclisi, belediyenin TEKNOKENT ortaklığındaki hisse payının yatırılarak MKÜ ile ortaklığın sürmesine, okul ve cami arsasının ‘bedelli devri yönünde’ karar verdi.

İSKENDERUN 1.12.2022 19:31:00 0
Okul ve cami arsası borç karşılığında hazineye

İskenderun/SES
Belediye başkanı Fatih Tosyalı'nın başkanlığında toplanan meclis, gündemde bulunan maddeleri görüşerek karara bağladı.

İskenderun Kent Merkezi ile Büyükdere Mahallesinin 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planlarına ilişkin İmar komisyonu raporlarının hazırlanmaması nedeniyle imar planlarına ilişkin karar veremeyen belediye meclisi, Mustafa Kemal Üniversitesi ile yapılan TEKNOKENT ortaklığı anlaşmasına devam edilmesi için 05.12.2018 tarih ve 62 karar nolu meclis kararının iptal edip, hisse oranında para yatılarak ortaklığın sürdürülmesi kararını aldı. 

Ünlüçetinkaya’dan HBB’ye duyarsızlık eleştirisi

5 üyenin mazeretli katılmadığı toplantıda söz alan Meclis İmar Komisyonu Başkanı Erdem Ünlüçetinkaya, imar planında hassas çalışma yapılması nedeniyle çalışmanın uzadığını ama gecikmenin nedeni arasında Hatay Büyükşehir belediyesine gönderilen dosyaların 'evrak eksikliği' gerekçesiyle iade edilmesinin de bulunduğunu savundu ve "Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin İskenderun ile ilgili duyarsızlığını anlayabilmiş değilim" dedi.

Spor Toto'dan belediyeye 32 milyon lira

Meclis, Spor Toto Teşkilat Başkanlığınca belediyeye hibe edilen 32 milyon lira paranın kullanılması için 2022 Mali Yıl Gelir Bütçesinde "Kurumlardan Alınan Şartlı Bağış ve Yardımlar" tertibinde 32.000.000 TL geni de oybirliğiyle kabul etti.

Tosyalı ve encümen yetkilendirildi

İskenderun Belediyesi, belediye mülklerini hazineye olan borçları karşılığında devretmeyi sürdürüyor. İskenderun Belediye Meclisi, mülkiyeti belediyeye ait olan ve üzerinde Akarca İlkokulunun bulunduğu arsa ile Kınalıada Camisinin bulunduğu Bitişik Mahallesindeki arsanın, belediyenin borçlarına karşılık Maliye Bakanlığına satılması yönünde oybirliğiyle karar verdi ve "arsaların bedelli devri yönünde" görüşme yapabilmesi için belediye başkanı Tosyalı ve encümene yetki verilmesini kararlaştırdı.

Şehidin ismi oturduğu sokağa

Kıbrıs Barış Harekâtında bulunduğu geminin bombalanması üzerine şehit olan askerler arasında bulunan İskenderunlu şehit Deniz Er Mevlüt Ergüven'in adının ismi oturduğu caddeye verilecek. Meclis, şehidin isminin Cırtıman Mahallesi 852 parseli önünden geçen yola verilmesini ve Ulusal Veri Tabanına Şehit Deniz Er Mevlüt Ergüven Caddesi olması teklifini, oy birliği ile kabul etti.

Sanat galerisi mahkumların ürünlerine tahsis edilecek

Toplantıda belediye hizmet binası bitişiğinde bulunan ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Sanat Galerisi’nin iş yurtlarında üretilen ürünlerin satışı için mağaza olarak kullanılması da görüşüldü. Galerinin Adalet Bakanlığı İskenderun M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğüne 31 Mart 2024 tarihine kadar bedelsiz olarak tahsis edilmesi ve Belediye Başkanına Tahsis Protokolünü imzalama yetkisi verilmesi ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü teklifi, plan bütçe komisyonuna havale edildi.


Anahtar Kelimeler: arsası karşılığında hazineye

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19