Okula Atatürk büstü

İskenderun´a bağlı ve kentin kırsalında kalan Düğünyurdu mahallesindeki Düğünyurdu İlkokulu´nun fiziki eksiklikleri Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından giderilirken, İGEV tarafından Atatürk büstü kazandırıldı.

GÜNCEL 26.04.2018 11:52:28 0
Okula Atatürk büstü

Orhan Yıldız/İskenderun

 Okulun Atatürk büstü İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, Sosyal Hizmetler Vakıf müdürü İbrahim Yıldırım İGEV yönetiminin de katıldığı törenle açıldı.
Düğünyurdu İlkokulu Müdürü Özkan Siler´in, okulun fiziki şartlarının yetersizliğinin yanı sıra Atatürk büstünün de yenilenmesi yönündeki girişimlerine Hatay Büyükşehir Belediyesi ile İskenderun Güney Eğitim Vakfı´ndan yanıt geldi. Büyükşehir belediyesi tarafından okulun bahçe, alan, kaide gibi düzenlemeleri yapılırken, İGEV de Atatürk Büstünün yapımını üstlendi.
Okul bahçesinde Atatürk büstünün açılış töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, İGEV ve HBB yönetimine katkılarından dolayı teşşekkür etti. Tuğrul, “Gençlerimize ve eğitime hizmet edenlere, ışık tutanlara, eğitim gönüllülerine, hayırseverlere memleket olarak daima ihtiyacımız var. Devlet millet el ele olunca aşamayacağımız engel yoktur” diye konuştu.

Uyar: Talep karşısında duyarsız kalamazdık
Okulun ihtiyaç duyduğu Atatürk büstünü üstlenmiş olmayı memnuniyetle karşıladıklarını belirten İGEV Başkanı Şefik Uyar, okul müdürünü de kutladıklarını belirtti. Uyar, “Genç, idealist bir Cumhuriyet öğretmeni olan Özkan öğretmenimizi duyarlılığından dolayı kutluyoruz. Onun bu haklı ve önemli talebi karşısında duyarsız kalamazdık. Okulumuza yakışır bir Atatürk Büstü yapımını memnuniyetle üstlendik. Eğitim, gençlik, Atatürk ve Cumhuriyet deyince bizler için akan sular durur. İGEV olarak bu kapsamda ülkemize hizmet vermekten daima onur duyarız” dedi. Uyar, çalışmanın Ümit Akçalı ve talat Çiçek´in katkılarıyla gerçekleştirildiği kaydetti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57