Okula ´atık pil´ ödülü

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği iktisadi işletmesi (TAP) tarafından Hatay genelindeki okullara yönelik düzenlenen Atık Pil Toplama yarışması sonuçlandı.

14.06.2017 10:31:30 0
Okula ´atık pil´ ödülü

Yarışmada İskenderun´dan dereceye giren Fevzi Çakmak İlkokulu ile Şükrü Kanatlı İlkokulu´nun ödülleri İskenderun Belediyesi ekipleri tarafından teslim edildi.

İlçe belediyeleri ile TAP arasında yapılan sözleşme kapsamında düzenlenen atık toplama yarışmasında İskenderun´dan Fevzi Çakmak İlkokulu 2. , Şükrü Kanatlı ilkokulu ise 3. olarak dereceye girdi. İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü´ne bağlı çevre birimi yetkilileri, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil adına dereye giren okulları ziyaret ederek ödüllülerini teslim etti.
Düzenlenen bu tür yarışma ve etkinliklerin çevre duyarlılığı üzerindeki etkisine dikkat çeken İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, çevre için en büyük tehlikelerden birini atık pillerin oluşturduğunu söyledi. Belediyeden yaüpılan yazılı açıklamada, Dingil´in şu değerlendirmesine yer verildi: 'Çevre için en büyük tehlikelerden birisi pil konusudur. Yıllardır tüm kurumlarımızda etkinlik ve çalışmalar yapılmıştır. Belediyemiz tarafından da kurumlarımıza atık pillerin toplanması amacıyla atık pil kutuları gönderilmiştir. Atık pillerin toprağı verimsiz hale getirdiği gibi sağlık anlamında da tehdit edici unsurları olduğu gibi birçok rahatsızlığa da sebebiyet verdiği bilinmektedir. Bu nedenle bu etkinlik büyük önem taşımaktadır.'


Anahtar Kelimeler: Okula atık ödülü

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00