Okulda ´antika sergisi´

İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi´nin, Erasmus Günleri kapsamında düzenlediği “Geçmişten günümüze, yaşayan antikalar' adlı sergisi açıldı.

GÜNCEL 21.10.2021 15:34:41 0
Okulda ´antika sergisi´

 

Akın Bodur/İskenderun
Serginin açılışına katılan İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu ve şube müdürü Ethem Vural, okul müdürü Kadiriye Yırtıcı ile birlikte sergiyi de gezdi.
Aynı sergiyi 2019 yılında da açtıklarını ifade eden İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yırtıcı, 'İki yıl önce açtığımız sergiye, ilçede hizmet veren farklı kademelerden okullar ziyarete gelmişti. Bu yıl yine böyle bir uygulama düşünüyoruz. Tüm okul müdürleri ve öğrencilerini 22 Ekim Cuma gününe kadar sergimizi ziyaret etmeye davet ediyoruz. Sergiler, öğrenciler için güzel bir kaynak. Sadece filmlerde görünen antika eşyalar, öğrencilerde büyük merak uyandırıyor. Biz de öğrencileri farklı gruplar halinde, ziyarete alıp tanıtım yapıyoruz' dedi. Serginin açılışında konuşan İskenderun Milli Eğitim Müdürü Köseoğlu, bu tür etkinliklerin öğrencilerin eğitim hayatında önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Köseoğlu, 'Okulların bu tür sosyal etkinlikler yapması öğrenciler için büyük bir şans. Burada sergilenen antikalar, teknolojinin geçmişten günümüze nasıl bir değişim gösterdiği hakkında öğrencilerimize ipucu veriyor. Öğrenciler bu değişim sürecini görerek ve inceleyerek takip etme fırsatını da elde ediyor. İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, diğer okullarımız için güzel bir örnek sergilemiş' değerlendirmesini yaptı. Serginin organizasyonundan sorumlu okul müdür yardımcısı Hanefi Zobar ise, sergiyi Erasmus Günleri için açtıklarını ifade etti. Erasmus projelerinin okullarda eğitim kalitesini artırmaya yönelik çalışmalara olanak sağladığını anlatan Zobar, 'Okulda ´Think Global, Act Digital´ isimli bir Erasmus+ KA226 projesi uyguluyoruz. Projenin ele aldığı konulardan birisi dijital eğitim. Öğrencilere proje süresince dijital uygulamalar üzerine eğitim vermeyi planlıyoruz. Sergide teknolojinin geçmişten günümüze nasıl geliştiği hakkında öğrenciler de bilgi sahibi oluyor. İnsan gücüyle, elektrik olmadan çalışan gramafonlar, daktilolar, fotoğraf makineleri, hesap makineleri serginin gözdeleri oldu. Geçmişte ilk uzaktan eğitim örneği olan İngilizce dersi öğrenme plakları ve kaset setleri de öğrenciler tarafından incelendi. Erasmus+ Programının tanınırlığını ve bu programa yönelik projelerin görünürlüğünü artırmak, potansiyel yararlanıcıları Erasmustan yararlanmaya teşvik etmek amacıyla 2018 yılından bu yana ülkemizin de katılımıyla Ekim ayı içerisinde Erasmus Günleri etkinlikleri düzenlenmektedir' diye konuştu.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29