Okulda Kandil kutlaması

İskenderun Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu´nda Mevlid Kandili nedeniyle etkinlik düzenlendi.

30.11.2017 10:28:29 0
Okulda Kandil kutlaması

 

Mevlid Kandii dün akşam kutlandı.
Okul müdürü Ramazan Çakır, okul salonunda öğrencilerin hazırladığı ‘Mevlid Kandili ve Kur´an ziyafeti´ne yoğun katılım olduğunu belirtti. Etkinlikte öğrenciler, Kur´an okudui, Hadislerle Oratoryo, şiir kermes, Hacivat Karagöz, ilahiler ve Veda Hutbesini de okudu. TRT´nin Kur´an-ı Kerim´i güzel okuma yarışması üçüncü olan İmam Hatip Hafız Osman Bostancı da Kuran-ı Kerim okudu. Etkinlikte konuşan İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan, “Alemlere rahmet olarak gönderilen son Peygamberimiz Hz. Muhammed´i hakkıyla anlamak, anlatmak tanıyabilmek ve hayatımıza taşıyabilmek lazım. Bu gün burada öğrencilerimizin hazırladıkları programları huşu ile izledik. Bu yavrularımızı yetiştiren tüm Okul İdareci ve öğretmenlerini kutluyorum” dedi.
Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu´nda Mevlid Kandili etkinliğine İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, AKPi İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur, MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt, İskenderun Hızarcılar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Abdulkadir Yardımcıoğlu da katıldı. Öğrencilere hediyeler de verilen etkinlikte, konuklara yöresel yemek ve tatlı da ikram edildi.
Kandil kutlandı
Hatay Milletvekili Birol Ertem, kandille ilgili şunları belirtti: 'Peygamber Efendimizin (SAV) âlemlere rahmet olarak gönderildiği geceyi bizlere müjdeleyen mübarek Mevlid Kandili´ni bütün İslam âlemi olarak idrak ediyoruz. Peygamberimizin güzel ahlakını yalnızca bu mübarek gecede değil, bütün hayatımız boyunca kendimize prensip edinmeliyiz. Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu mübarek gecenin bütün insanlar arasında barış, huzur ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını diliyorum.'
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Onunla gelen vahyin ışığı gönüllerimizi bir kez daha aydınlatırken, bu ışığın bütün insanlığın muhtaç olduğu manevi huzura dönüşmesini, vatanımız, milletimiz, gönül coğrafyamız ve topyekûn yeryüzü ahalisi için Mevlid Kandilinin rahmet, merhamet, barış, bereket ve selamete vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum” değerlendirmesini yaptı.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de şu açıklamayı yaptı: 'Millet olarak birlik, beraberlik ve hoşgörü duygularının yoğun olarak yaşandığı bir Mevlîd Kandili´ne daha erişmenin manevi huzuru ve mutluluğunu yaşamaktayız. İnsanların birbirine karşı daha hoşgörülü ve saygılı davrandığı bu özel günlerin içtimai anlamda var olan iç huzur ve birlikteliği daha da pekiştireceği inancındayım.
Hazreti Peygamberimiz, Müslümanlar ve bütün insanlık için her bakımdan örnek bir hayat sürmüş; ahlakı, sevgiyi, şefkat ve merhameti, barış ve hoşgörüyü kendi yaşamında insanlığa göstermiştir.'


Anahtar Kelimeler: Okulda Kandil kutlaması

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00