Okulda tatbikat

İskenderun´da eğitim veren Namık Kemal Ortaokulu, 1-7 Mart tarihleri arasında farkındalık amacıyla kutlanacak Deprem Haftası ve okulun dahil olduğu 'I will survive (Hayatta kalacağım)' konulu Erasmus projesi kapsamında kentte bulunan 5 ülked

GÜNCEL 22.02.2022 16:35:44 0
Okulda tatbikat

Akın Bodur/İskenderun

 AFAD, Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Kızılay İskenderun Şubesinin de destek verdiği okuldaki tatbikatın büyük çoğunluğu, okul bahçesinde gerçekleşti.

Pencereden sedye ile tahliye

Varsayılan bir deprem üzerine sınıfları ve binayı elerini kafalarının üzerine koyup koruyarak tek sırada boşaltan öğrencilerinin dışarı çıkması üzerine, okula gelen AFAD ekipleri binanın tamamen terk edilip edilmediğini kontrol etti ve yaralı olup, yürüyemeyecek olduğu varsayılan öğrencileri bina dışına tahliye etti. AFAD ekipleri bazı tahliyeyi normal yol ve kapıdan yaparken, çıkış olmayan sınıftan tahliye ise pencereden aşağıya halata bağlı sedye ile gerçekleştirdi. Erasmus projesi kapsamında İskenderun´da bulunan ve tatbikatı izleyen konuk öğretmenler de deprem sonrası çıktığı varsayılan sembolik yangını yangın söndürme tüpleri ile söndürdü.

Takbikat, AB Erasmus projesine uyumlu

Okul müdürü Ali Koç, 2020-2023 yılları arasını kapsayan ve Namık Kemal Ortaokulunun de ortaklarından olduğu 'I will survive (Hayatta kalacağım)' konulu Erasmus projesi katılıcı okullarından 20 öğretmenin de tatbikatı izlediğini belirtti. Koç, tatbikatın, Litvanya, Slovakya, Malta, Hırvatistan, Romanya ve Konya´dan gelen 20 öğretmenin de okulda yapılan deprem ve yangın tatbikatını izlediğini, tatbikatların proje kapsamını oluşturduğunu, 1-7 Mart arasında farkındalık amacıyla kutlanacak Deprem Haftası kapsamında olası depremde yaşanabilecek durumlara karşı öğrencileri bilgilendirmek amacıyla düzenlediğini söyledi. Namık Kemal Ortaokulu Müdürü Koç, zaman zaman okullarda yapılan deprem tatbikatlarının, birinci derece deprem bölgesi olan Hatay´da öğrencilerin bilgilenmesi ya da bilgisinin uygulamalarla geliştirilmesi açısından önem taşıdığını, depremlerde bilginin can kurtardığını da anımsattı.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62