Okulda yemek yarışması

İskenderun´un denizciler mahallesindeki Şirinyurt İlkokulu yönetimi, veliler arasında ödüllü Yöresel Yemek Yarışması düzenliyork. Yarışma, 28 Kasım Perşembe günü okulda yapılacak.

EĞITIM 15.11.2019 10:24:52 0
Okulda yemek yarışması

Akın Bodur/İskenderun

Okul yöretiminin yayınladığı ve ücretsiz olan Yöresel Yemek Yarışmasının 15 maddelik şartnamesinde, yarışmaya katılabileceklerin okulun öğrencisinin velisi ve profesyonel olarak aşçılık yapmayanların katılabileceği, jüri üyeleri ve birinci derece yakınlarının katılamayacağına yer verildi. Şartnamede, 'Yarışma yöresel ev yemekleri kategorisinde gerçekleştirilecektir. Yarışmaya katılacak yemek tarifleri Hatay yöresine ait olmalıdır. Yarışmacılar, sadece bir ana yemek çeşidi ile katılabilir. Yanında salata veya meze servis eklenebilir. Tek başına salata veya meze türü yemekler yarışmaya dahil edilmez. Yemeğin tarifi ve kullanacağı malzemeler, yarışmacı tarafından önceden yazılı olarak hazırlanarak başvuru sırasında idareye teslim edilecektir. Yarışmaya katılmak isteyenler başvuru dilekçesinde, yapacağı yemekle ilgili kullanılan malzemeleri ve hazırlanışını içeren bilgileri en geç 20 Kasım 2019 çarşamba günü saat 17.00´a kadar idareye teslim edecek. Yarışmaya müracaat 13 Kasım 2019 tarihinde başlayacak, 20 Kasım 2019 saat 17.00 de sona erecektir. Yarışmacılar evde hazırlamış oldukları yemekleri sunuma hazır halde 28 Kasım 2019 tarihinde saat 09.00 da okulda bulunduracaklardır. Yemeklerin ısıtılması için gerekli araç gereçler (tüp, mikrodalga fırın) tertip komitesi tarafından temin edilecektir. Yarışmacılar, yemeklerin jüriye sunumu sırasında ihtiyaç duyacakları servis kaşığı, tabağı, kepçesi vb. araç gereçleri kendileri getirecekleredir. Yemekler, jüri tarafından sunum sırasında numara ile gösterilecek, yemeğin adı numara kartında belirtilecektir. Yarışmacılar yaptıkları yemeklerin tarifini, kullandıkları malzemelerin isimlerini, miktarlarını yarışma esnasında yanlarında bulunduracaklardır. Yapılan yemekler en az beş kişilik olacaktır.'
Jurinin, değerlendirme kriterinin ise 'yemeğin yöresel olması 30; lezzeti olması 30; sunumu ve görünüşü 15; adı ve tarife uygunluğu 10; rengi 5; kokusu 5; kıvamı 5' olmak üzere toplam 100 puan üzerinden yapılacağı ve sonuçları aynı gün ve yarışmadan hemen sonra açıklanacağı, ödül töreninin ise 25 Kasım Pazartesi günü saat 10.00 okul bahçesinde gerçekleştirileceği bildirildi. Yaptığı yemeklerle yarışmada birinci olana 1 adet çeyrek altın, ikinciye:1 adet 1 gram altın, üçüncüye ise1 adet 100 liralık giyim çeki hediye edilecek.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04