Okullara ‘kar´ tatili

Hatay´da olumsuz hava şartları nedeni ile 14 Şubat Cuma günü eğitim ve öğretime bir (1) gün ara verildi.

GÜNCEL 13.02.2020 17:56:07 0
Okullara ‘kar´ tatili

Okullarda bir günlük ‘kar tatili´ duyurusunu Hatay Valisi Rahmi Doğan, twitter hesabı üzerinden yaptı, Hatay Valiliği duyuruyu yine aynı sosyal medya hesabı üzerinden iletti. Okulların yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamileler de idari izinli olacak.

Hafta başından itibaren etkisini arttıran soğuk hava ve kar yağışının olumsuz etkileri Hatay´da da devam ediyor. Hatay Valiliği buzlanma ve don uyarısında bulundu, eğitim ve öğretime bir gün ara verildiğini duyurdu. Bugün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelliler de idari izinli sayılacak.

Olumsuz hava şartlarından dolayı eğitim ve öğretime il genelinde bir gün ara verilmesini Hatay Valisi Rahmi Doğan ve Hatay Valiliği sosyal medya hesapları üzerinden duyurdu. Duyuruda, “İlimiz genelinde yaşanan olumsuz hava şartları nedeni ile 14.02.2020 Cuma günü (1 gün) eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personeller de idari izinli sayılacaktır.Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi. Kar yağışı ve buzlanma tehlikesinden dolayı Çarşamba günü de Belen ve Yayladağı´nda taşımalı eğitime bir gün ara verilmiş, Yayladağı´nda engelli ve hamile çalışanlar idari izinli sayılmıştı.

Fırtına, buzlanma ve don uyarısı
Gece sıcaklıklarında önemli bir değişikliğin beklenmediği bölgemizde gündüz sıcaklıklarının 2-5 derece arasında artacağı bilgisine yer verilen Valilik uyarısında, “Bölgenin iç ve kuzey kesimlerinde bu gece, buzlanma ve don olayı görülebileceğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi. Diğer bir uyarı da fırtına için yapıldı. Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü Adana Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi duyurusu şöyle: “13.02.2020 saat 15:00 - 15.02.2020 saat 24:00 arası yapılan son değerlendirmelere göre; Hatay kıyı kesimlerinde doğu ve kuzeydoğu yönlerden esen rüzgarın kuvvetli (40-60 km/sa) zaman zaman fırtına (60-74 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı tüm vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması önemle rica olunur.”

Bağlantı yollarına tuzlama sürüyor
Öte yandan Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) ekipleri de Belen´in yanı sıra Altınözü, Antakya, Defne, Hassa, Kırıkhan, Samandağ ve Yayladağı´nın birçok mahallesinde ve bağlantı yollarında tuzlama ve karla mücadele çalışmasını sürdürdü.


Anahtar Kelimeler: hatay kar tatil rahmi doğan

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07