Okullarda karne sevinci

İlk, orta ve lise öğrencileri, İskenderun ve Arsuz´da da dün aldıkları karnelerle yarı yıl tatiline girdi.

GÜNCEL 18.01.2020 09:12:53 0
Okullarda karne sevinci

Nesrin Geyik/İskenderun

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile birlikte 2019 - 2020 eğitim öğretim yılı ara tatili dolayısıyla Alpaslan Ortaokulu ve Deniz Nakliyecileri Derneği İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı, öğrencilerin karne sevincini paylaştı. Arsuz Kaymakamı Musa Sarı da Arsuz Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Gökpınar ile birlikte Hacıahmetli Muazzez İsmail Çam İlk ve Ortaokulunu, ardından Uluçınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´ni ziyaret etti, karne dağıtım törenine katıldı.

İskenderun´daki karne törenine Kocatepe Mahallesindeki Alpaslan Ortaokulu ve Deniz Nakliyecileri Derneği İlkokulunda icra edilen karne törenine; Kaymakam İskender Yönden´in yanı sıra İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu ve Şube Müdürü Ahmet Yanmaz ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Öğrencilere lunapark bileti
Kaymakam İskender Yönden ve beraberindeki protokol üyelerinin öğrencilerin karnelerini dağıtmalarının ardından her öğrenciye 2´şer adet lunapark biletleri teslim edildi.
16 gün sürecek yarıyıl tatili 2 Şubat Pazar günü sona erecek.

Vali Doğan: En büyük değerlerimiz çocuklarımız

Hatay Valisi Rahmi Doğan, yarıyıl tatiline çıkan öğrenci ve öğretmenlere mesajla seslendi. 2019-2020 eğitim-öğretim yılının ilk yarısının dün sona erdiğini ve yoğun bir dönemin daha geride bırakıldığını ifade eden vali Doğan, 'Çocuklar bizlerin en büyük değerleridir. Yapacağımız en büyük yatırım çocuklarımızadır” dedi.
Çocukların her dönem başarılı ve iyi eğitimli olabilmelerine imkan sağlamak, geleceğe daha güvenli ve bilinçli bakabilmelerine olanak hazırlamanın zorunluluğunu vurgulayan Vali Doğan, öğrencileri yarı dönem içindeki başarı ve gayretlerinden dolayı kutladı. Vali Doğan, 'Bir dönem boyunca gösterdiğiniz gayret dolayısıyla sizleri kutluyorum. Karne, kat´i suretle kişiliğinizi, zekânızı kategorize eden bir gösterge değildir. Karne, eğitim-öğretim ortamlarında bir dönem boyunca sergilediğiniz performansın geri bildirimidir. Zayıf ve güçlü yönlerinizin farkına varmanız, eğer varsa eksikliklerinizi analiz etmeniz ve bir dahaki dönem için tedbirler almanız adına bir imkândır. Karnenizdeki notlar ne olursa olsun, çalıştığınız takdirde başarılı olacağınıza dair inancınızı, başarabileceğinize dair güveninizi hep diri tutmanızı diliyorum' görüşünü kaydetti
Velilere de seslenen Vali Doğan, ailelerden çocukların sosyal, zihinsel, duygusal ve fiziksel potansiyellerini sadece karnelerle ölçememelerini istedi. Vali Doğan, şunları kaydetti: “Yarıyıl tatili, ailece kaliteli zaman geçirmek için önemli bir fırsattır. Bu dönemde tüm aile bireyleri ile yapılacak aktiviteler, geziler çocuklarımızın ikinci döneme motivasyonları artmış bir şekilde başlamalarına vesile olacak.” Vali Doğan, öğretmenlere de şöyle seslendi: 'Öğrencilerin içinde var olan cevheri ortaya çıkartma ve işleme konusunda adeta birer kâşif gibisiniz. Bu cevherleri vatanına, milletine, devletine sadık bireyler olarak işleyeceğinize olan güvenimiz tamdır. Bir meslekten öte bir yaşayış tarzı olarak gördüğünüz bu işi, ikinci dönemde de aynı şevk içinde ifa etmenizi temenni ederken; ailenizle huzurlu, sağlıklı bir yarıyıl tatili diliyorum.'

Tosyalı´dan ‘mutlu bir tatil´ dileği
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise öğrencilere mutlu bir tatil diledi ve 'Geleceğimizin umudu, ülkemizin istikbali olan öğrenciler ve onları hayata hazırlayan kıymetli öğretmenlerin iyi bir yarıyıl tatili geçirmelerini, başarılarının ve azimlerinin artarak devam etmesini temenni ediyorum. Öğrencile de yarıyıl tatilinde yapacakları iç muhasebeyle birinci dönemi değerlendirme şansı bulacaklar. öğrencilerin ikinci döneme daha dinamik başlayacağına ve gelecekteki hedefleri için daha azimli ve kararlı olacaklarına inanıyorum' görüşünü kaydetti.
Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz ise görüşlerini şöyle açıkladı: 'Karnelerini alan bütün öğrencileri gayretlerinden dolayı kutluyor, karnenizdeki notlar ne olursa olsun, umudunuzu, cesaretinizi, çalıştığınız takdirde başarılı olacağınıza dair inancınızı, başarabileceğinize dair güveninizi hep diri tutmanızı diliyorum. Karne; eğitim-öğretim ortamlarında bir dönem boyunca sergilediğiniz performansın geri bildirimidir. Kat´i suretle kişiliğinizi, zekânızı kategorize eden bir gösterge değildir. Zayıf ve güçlü yönlerinizi analiz etmeniz, eğer varsa eksikliklerinizi fark etmeniz ve bir dahaki dönem için tedbirler almanız adına bir imkândır. Karne, çocuğunuzun ne kadar zeki olup olmadığının bir göstergesi değildir. Çocuğun, eğitim dönemi boyunca öğretilen konuları ne kadar öğrenip, öğrenemediğini gösterir. Karnelerde yer alan notlar yalnız öğrencilerin durumunu değil, genel olarak hepimizin eğitimdeki çabalarını gösterir.'

“Hem eğlenin hem okuyun” önerisi

Birinci yarı yılın bitişi dolayısıyla Arsuz´a bağlı okullarda da karne sevinci yaşandı.
Hacı Ahmetli Mahallesi İlk ve Orta Okullarında Kaymakam Musa Sarı, Belediye Başkan Vekili Mustafa Gökpınar, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erkan Karakaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, Hacı Ahmetli Muhtarı İsmail Kıra, okul idarecileri, öğretmenler, veliler ile öğrencilerin katılımı ile karne dağıtım töreni düzenlendi.
Törende konuşan Kaymakam Sarı, öğrencilerden bol oyun oynayıp dinlenirken kitap okumayı ihmal etmemelerini istedi. Kaymakam Sarı, düşük notlar için üzülmemelerini, ikinci dönem telafi edebileceklerini ifade ederek öğrencilere hedeflerini yüksek tutmalarını önerdi.

Öğrencilerden yemek sunumu
Uluçınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde dönem sonu dolayısıyla düzenlenen törende öğrenciler yemek sunumu gerçekleştirdi.

Antalya ve İstanbul´da birincilik ve ikincilik ödülü alan yemeklerin tadımı yapılırken, katılımcılar sunumu yapılan yemeklerle ilgili değerlendirme ve önerilerde bulundu.
Arsuzlu öğrencilere 15 bin lunapark bileti

Uluçınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Düzenlenen karne dağıtım programına İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da katıldı. Başkan Tosyalı, ilçe genelinde öğrencilere dağıtılmak üzere 15.000 adet lunapark biletini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim etti.
Uluçınar Mesleki ve Teknik Lisesinde öğrenciler, karne ile birlikte lunapark biletlerini de teslim aldı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19